Партнерство урбаног и руралног неопходно за опстанак села 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Партнерство урбаног и руралног неопходно за опстанак села
Trenutno na sajtu: 753       |       Podeli:
15.06.2022 | 1 коментар(а)



Министар за бригу о породици Милан Кркобабић изјавио је данас да је за опстанак села Србије неопходно
Партнерство урбаног и руралног неопходно за опстанак села, Фото: ГЗС

законски утемељети партнерство урбаног и руралног дела Србије.
Кркобабић је на састанку са директорима регионалних развојних агенција из Србије и члановима Националног тима за препород села, рекао да је то законско утемељење основ за опстанак села у складу са концептом који дефинише Лајпцишка повеља одрживих градова до 2030. године, саопштило је ресорно Министарство.

Директорка Агенције за рурални развој Сремске Митровице Душица Павловић је рекла да је тај град по Програму доделе средстава за куповину сеоских кућа са окућницом, до сада добио 22 куће и да се нада да ту није крај.

Копредседник Националног тима за препород села Србије и председник Академијског одбора за село САНУ, академик Драган Шкорић истакао је значај науке, нових знања и технологија и поновио да Академијски одбор за село стоји увек на располагању за све стручне савете, помоћ и сарадњу на пројектима ревитализације села.

"Програми Министарства за бригу о селу евидентно враћају живот у сеоске средине и радује ме што је реч о младим људима, који ће се у селима Србије бавити најразличитијим занимањима", рекао је члан Националног тима за препород села Србије и заменик председника комисије за доделу средстава за куповину сеоских кућа Милан Простран.

Члан Националног тима за препород села Србије и председница комисије за доделу средстава задругама Зорица Васиљевић је нагласила да је интересовање за овај програм огромно и да су пројекти којима задруге конкуришу веома добри.
Као посебно важан податак навела је да је од почетка спровођења програма финансијске подршке задругама 2017. године основано 1.100 нових задруга.

 

 

 

ГЗС / РТВ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Dragacevac

    Ako stvarno žele da spasu sela .kao prvo treba da se zabrani javno vrdjanje populacije koja živi na seoskom području.Da se prestane sa upotrebom pogrdnih fraza kao Seljancure i Seljacima u filmovima i serijama .Jer za Srbiju su ginuli seljaci a gospoda sklanjala svoje sinove na sigurno.Puno hvala



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.088.688 посета
    Тренутно на сајту: 755 посетилац(a)