Предлог поделе градског подручја на три месне заједнице 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Предлог поделе градског подручја на три месне заједнице
Trenutno na sajtu: 565       |       Podeli:
09.10.2019 | 0 коментар(а)



Пожега – Савет грађана Пожега и удружење грађана Сретење организују јавну расправу о предлогу поделе градског подручја

на више месних заједница. Откупљење је планирано за сутра вече у Клубу младих са почетком у 18 сати. Зденка Ковачевић из Сретења каже да Месна заједница Пожега није у функцији скоро 20 година.

Они су, због тога, покренули иницијативу да се градско подручје подели на три месне заједнице и да се у наредном периоду изаберу савети, ураде статути и да се градско подручје врати законом дефинисано право на постојање активних месних заједница. Приликом доношења предлога о броју потенцијалних будућих месних заједница, пошло се од заједничких циљева појединих пожешких реона исказаних у уређеним стратешким плановима.

Зденка Ковачевић позива све Пожежане да се укључе у дискусију на ову тему. Прилика за то ће бити већ сутра вече на јавној расправи на којој ће говорити Војислав Раковић, члан савета грађана Пожеге, Слободан Илић, стручни консултант на пројекту и Нада Красић, представница општине Пожега.

„У сарадњи са урбанистичким одељењем у општини Пожега у обзир су узети урађени стратешки планови. Дошли смо до сазнања да проблеми који су наведени су повезани са самим центром, то су: радови на вашаришту, зеленој пијаци, центру и трећем реону“, каже Ковачевић.

Према њеним речима друга месна заједница обухватиће Борјак где је Котарски грм, Лисиште, расадник и Маријановића брдо. Трећа месна зајдница која је предвиђена је Миловића ливаде и Зеленац прудови, предео од Скрапежа.

„Ово је предлог. Ми очекујемо да ће бити усвијен ове године. Што значи, ако се то усвоји, следеће године ћемо се залагати да се изврше избори у новонасталим месним заједницама и да се издвоје средства за њихово функционисање“, истиче Ковачевић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.103.781 посета
Тренутно на сајту: 566 посетилац(a)