Тодоровић: Подстицајна средства за пољопривреду 67,5 милиона динара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Тодоровић: Подстицајна средства за пољопривреду 67,5 милиона динара
Trenutno na sajtu: 554       |       Podeli:
17.03.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Градски већници одржали су 39. седницу Градског већа града Чачка, а пред њима се нашао
Милун Тодоровић, градоначелник Чачка, Фото: ГЗС

дневни ред са 27 тачака.

„Прва и веома важна тачка јесте усвајање Детаљног плана регулације Лугови. Јако важна одлука за грађане ове месне заједнице али и дела месне заједнице Љубић. Такође и две одлуке, потврђивање предлога Надзорног одбора, ЈКП `Чачак` и ЈКП `Комуналац`, а тичу се увећања имовине предузећа и пописа имовине, односно материјалних и нематеријалних вредности ова два јавна комунална предузећа. Затим, План одбрана од поплава за град Чачак за 2022. годину. За те намене смо определили 7,5 милиона динара, а наравно да у случају било какве хитне интервенције имамо могућност да из сталне буџетске резерве интервенишемо за овакве намене. Оно што ћемо урадити сигурно, јесу четири водотока у овој години у Коњевићима, Мрчајевцима, Доњој Горевници и Остри. Пошто смо дефинисали да нам река Островка прави велике проблеме у претходних неколико година, већ крајем марта кренућемо у те активности”, рекао је Милун Тодоровић, градоначелник града Чачка.

На овој седници донет је и Програм подршке пољопривредним произвођачима за 2022. годину.

„Подстицајна средства, суфинансирање или субвенционисање у пољопривреди. Ове године, 67,5 милиона динара за те намене. И очекујем да се конкурси распишу што пре, наравно уз претходно добијену сагласност коју смо добили од Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства”, додао је Тодоровић.

Тодоровић је нагласио да су се четири тачке дневног реда тицале су се подстицаја младим спортистима. Осам милиона динара издвојено је за клубове који ће тренирати у спортским објектима који су у власништву града, али и за младе спортисте који су имали сјајне резултате.

Када је реч о Овчарско-кабларској клисури и објектима који су изграђени уз Мораву и само језеро, градоначелник каже, да су објекти унутар заштићеног подручја, које има површину од 5000 хектара, већином нелегални али да се у сарадњи са Министарством тражи решење за њихово стављање у систем и озакоњење.

„Наравно да размишљамо о томе како ћемо и на који начин објекте који постоје у Овчарско-кабларског клисури, али и у Међувршју, па чак и на брани Парменац да ставимо у систем, да се озаконе, да буду легални и да плаћају порез граду Чачку, али и да онемогућимо даљу дивљу градњу. Ту је већина објеката нелегално, али заједничким радом са Министарством али и са корисницима учинићемо све, и чинимо све да се они ставе у систем или озакоњења или неке изградње или, наравно уклањања тих објеката. Ако будемо потписали уговор са Владом Мађарске о чишћењу језера, што ће бити огроман објекат, сигуран сам да ћемо у тој фази морати да дефинишемо шта ћемо морати да уклонимо, а шта не”, закључио је Тодоровић.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK GRADSKO VECE SEDNICA MILUN TODOROVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.411.546 посета
Тренутно на сајту: 555 посетилац(a)