Хуманитарни базар за Анику Манић на Градском тргу у недељу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Хуманитарни базар за Анику Манић на Градском тргу у недељу
Trenutno na sajtu: 483       |       Podeli:
30.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - На градском тргу у Чачку, у недељу, 1. новембра, у периоду од 10 до 17 часова, одржаће се хуманитарни базар за Анику Манић.

Мали и велики произвођачи из Чачка и околине ће у недељу донирати своје производе, деца ће направити цртеже и фигурице, донирати играчке од чије продаје ће се помоћи малој шампионики Аники Манић у њеној борби са ретком и прогресимом болешћу.

Аника Манић је двогодишња девојчица која болује од спиналне мишићне атрофије, најтежег облика. За ову болест кажу да је генетски убица деце број један. Болест почиње тако што слабе мишићи ногу и руку, али касније слабе мишићи за дисање, гутање, кашљање и деца умиру од гушења или упале плућа.

Али нада постоји јер постоји и генска терапија Золгенсма која делује на цело тело и може да поврати изгубљене функције мишића уколико се добије што пре. Немили податак је да је ово званично најскупљи лек на свету и кошта 2,1 милион евра, што је управо и изазов у коме сви можемо помоћи.

Дођите у недељу јер само заједно можемо допринети Аникином да Аника дише, гута, живи.

Будимо суперхероји за Анику.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak trg humanitarni bazar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.149 посета
Тренутно на сајту: 484 посетилац(a)