Васиљевић: Будућност Нове Вароши лежу у развоју туризма и пољопривреде (ВИДЕО) 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Васиљевић: Будућност Нове Вароши лежу у развоју туризма и пољопривреде (ВИДЕО)
Trenutno na sajtu: 341       |       Podeli:
04.11.2018 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Будућност општине Нова Варош првенствено лежи у развоју туризма и пољопривреде

јер за то постоје природни потенцијали, рекао је председник општине Радосав Васиљевић.

„Дуги низ година планина Златар је била потпуно заборављена затварањем РХ центра и тиме је и Нова Варош изгубила све потенцијале у тиризму. Пре пар година људи су одлучили да поврате стари сјај овој идеалној планини са највише чамове шуме, здравим ваздухом, водом и храном. Овим природним богатством ми можемо да привучемо госте како из Србије тако и из иностранства. Наравно туризам се на развија само од природних потенцијала већ и улагањем у инфраструктуру”, казао је Васиљевић.

Он је додао да је ове године највише асфлатирно путних праваца до сада.

„Наше месне заједнице добили су нове путеве као и манастири и цркве. Овим нису добили само мештани већ и сви наши туриста који сада могу из свих праваца да дођу. Циљ нам је да будемо повезани са свим општинма и градовима у окружењу”, истакао је Васиљевић.

Туристички центар се према речима председника општине сада налази у подножју Златара али се тежи да се помери ка врху.

„Асфалтирана је деоница од 3,3 км до Водене пољане што је само почетак. Тренутно тражимо најбоље идејно решење за жичару, да ли да преместимо ову или инсталирамо нову. Надамо се да ћемо проширити и смештајне капацитете, јер нам недостају. Ове године се праве два хотела, један ће у ово време следеће године бити отворен, а дечије одмаралиште које смо најављивали две године отвара се за Нову годину. Што се тиче РХ центра очекујемо да ће у неком догледном времену бити објављена лицитацију. Узгред смо нашли и купце који стрпљиво чекају, лично сматрамо да су квалитетни јер смо видели њихов бизнис план и знамо шта ће да направе”, рекао је Васиљевић.

Председник општине Нова Варош наводи да су у плану и велика улагања у спортски туризам.

„Поред отворених спортских терена око хотела Панорама и балон хале, недостаје нам један фудбалски стадион. План је да се он направи на висини од 1.200 метара јер је она идеална за професионалне спортисте. Вредност овог пројекта је 30 милиона, где је министарство определило 20 а из локалног буџета је издвојено 10 милиона. Пошто су решени имовинско правни односи са радовима ће се кренути на пролеће”, казао је Васиљевић.

Општина Нова Варош значајан новац издваја из буџета и за пољопривреду. Само ове године 15 милиона за субвенције.

„Такође организујемо одлазак наших највећих домаћина сваке година на пољопривредни сајам у Новом Саду. За нашу општину се каже и да је увачка река млека. Јер ми произведмо ван потреба наших домаћина свакодневно између 25 до 30.000 литара млека. И тиме снабдевамо пет млекара у окружењу три у Новој Вароши, једну на Златибору и Прибоју. За нашу регију веома је битно и брендирање производа. Пре неколико година то је урађено са пуномасним сиром, али то треба да се уради и са хељдом и кромпиром”, истако је Васиљевић.

ГЗС

 

 





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.372.058 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)