Подршка породицама са троје и више деце 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Подршка породицама са троје и више деце
Trenutno na sajtu: 470       |       Podeli:
13.12.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Општина Горњи Милановац преузела је корак ка приступању друштву

локалних самоуправа, организација, привредника, спортских колектива и других појединаца који подржавају Покрет за децу „3+“. На јуче одржаној седници Општинског већа усвојен је предлог ове Одлуке, која ће се наћи на дневном реду следећег заседања Скупштине општине, након чега се креће у реализацију овог пројекта на територији општине Горњи Милановац.

Покрет „3+“ је идејни творац картице „Цена минус за 3+“ која гласи на мајку која има троје или више деце и на основу које се остварују бројни попусти у различитим правним субјектима на територији наше земље. Ова иницијатива препозната је као пример добре праксе од стране Координационог тела за родну равноправност и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије. Процењује се да у Републици Србији постоји око 138.000 породица са троје и више деце.

Чланством у Удружењу породицама са троје и више деце са пребивалиштем на територији општине Горњи Милановац омогућило би се да остваре одређене олакшице при куповини роба и плаћању услуга у привредним субјектима на територији Републике Србије, коришћењем картица „Три плус“ које ово удружење обезбеђује и промовише. Општина Горњи Милановац преузела је на себе обавезу плаћања чланарине за све чланове овог покрета. Такође, општина би обезбедила и картице „3+“ свим породицама са троје или више деце са пребивалиштем на територији општине Горњи Милановац, под условом да је бар једно од деце малолетно. Картица корисницима омогућава попуст при плаћању роба и услуга код привредних субјеката који су подржали пројекат „ТРИ плус цене минус“ на територији целе Републике Србије као и код свих будућих субјеката који се током важења картице укључе у круг оних који подржавају акцију и потпишу уговор са Удружењем „Покрет за децу 3+“. Ове картице је потребно обновити након годину дана.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић позвао је милановачке привреднике, јавна предузећа и установе, као и спортске клубове са територије општине Горњи Милановац да својим доприносом дају подршку овој акцији и покажу добру вољу да се сви заједно као друштво мобилишемо у циљу помоћи вишечланим породицама које су носиоци демографског развоја наше општине и државе.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac kartica tri plus

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.717.879 посета
Тренутно на сајту: 471 посетилац(a)