Запослени у пријепољским вртићима без плате од новембра 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Запослени у пријепољским вртићима без плате од новембра
Trenutno na sajtu: 491       |       Podeli:
19.01.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Чланови ГСПРС „ Независност“ у ПУ “Миша Цвијовић“ из Пријепоља издали су

саопштење за јавност које се односи на услове рада и неисплаћивање дела новембарске, целе децембарске месечне зараде као и дела јануарске плате за све запослене у овој установи.

У допису упућеном медијима се између осталог каже да је 894. деце уписано у ову предшколску установу и распоређено у 34 васпитне групе, али да се није поштовао законски норматив, па је већина васпитних група оптерећена нормативом од 100 до 200 одсто.

“Обим посла се повећао у скоро свим васпитним групама, а плате запослених су остале исте. Иако је Уредбом из 2014. и 2016. године прописано да се плата повећа прво четири а затим шест одсто, што је у већини градова у Србији испоштовано ,наша локална самоуправа то није урадила. Зашто ми због повећаног обима посла ,као и остали васпитачи у Србији не добијамо надокнаду”, стоји у саопштењу.

 Чланови синдиката тврде да је у овој предшколској установи тренутно запослено 91 лице, а да је Министарство финансија одобрило запослење њих 77.

Питамо, зашто су се примала толика деца па после и радници и ко је одговоран? Да ли то васпитачи могу да раде са дуплом нормом а неплаћеним радом? Ситуација и незадовољство радника датира још од децембра 2017. године када су се запослени обратили локалној самоуправи која се оглушила на наше молбе. Упознати са нацртом финансијског плана, којим би запослени остали без плата од септембра месеца 2019. године, представници Управног одбора то нису подржали. Питамо се, зашто смо ми дискриминисани у односу на друге колеге из Србије када радимо одговорно исти посао? Овом ситуацијом је угрожено наше грађанско право и егзистенцију. Спремни смо да се боримо за своја права до краја, свим законским средствима”, закључује се у саопштењу чланова ГСПРС „ Независност“ у ПУ“Миша Цвијовић“ из Пријепоља.

 

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje plate zaposleni obdaniste

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.863 посета
Тренутно на сајту: 489 посетилац(a)