Решава се проблем загађења Мораве: "Слобода" уграђује још један сепаратор 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Решава се проблем загађења Мораве: "Слобода" уграђује још један сепаратор
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
02.02.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Након што је потрвђено да је "Слобода" загађивач Западне Мораве, градоначелник Чачка,
Милун Тодоровић, фото: РИНА

Милун Тодоровић, истиче да се са менаџментом ове компаније воде разговори како би овај проблем био решен.


"Ова компанија заиста све чини да смањи могућност загађења. "Слобода" је већ прихватила отпужбе да су се два инцидента догодила у кругу саме фабрике када је дошло до изливања уља и масти, на шта је ова компанија у два наврата слала допис градској управи. Наравно да нико не сме и не може да угрожава здравље Чачана, али чинимо све што је у нашој моћи да отклонимо мрље, и у наредном периоду да инсталирамо још један сепаратор у кругу фабрике, како би се дефинитивно решио проблем загађења" казао је Тодоровић.


Он је додао да се нада да овај чачански гигант који запошљава око 2 300 радника и који се друштвено и одговорно понаша према околини, врло брзо изнаћи решење за акутни проблем града који траје већ деценију.


"Урађен је елаборат за решавање проблема зађења, и очекујемо и средства од ресорно задуженог министарства Републике Србије, као и од "Слободе" да се и тај један сегмент који је, после бомбардовања 1999. остао неиспитан" истакао је Тодоровић.


Према његовим речима град Чачак наставиће и даље да улаже у екологију, а у овој години планирана је конверзија котларница са лож уља на биомасу и гас.


ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zagadjenje morava sloboda separator

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.871.287 посета
Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)