Званично почела да ради котларница „Факултети - ОШ Вук Караџић” 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Званично почела да ради котларница „Факултети - ОШ Вук Караџић”
Trenutno na sajtu: 876       |       Podeli:
22.10.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - У присуству градоначелника Чачка Милуна Тодоровића са сарадницима и директора

ЈКП „Чачак“ Данка Ћаловића данас је званично почела да ради гасна котларница “Факултети – ОШ Вук Караџић”, која се налази између Агрономског факултета и Студентске мензе.

Котларница је капацитета 3 MW са вреловоднo - топловодном мрежом и савременим подстаницама у објекатима Основне школе „Вук Караџић“, Музичке школе „Др Војислав Вучковић“, Техничке школе, Агрономског факултета и Факултета техничких наука у Чачку. У другој фази планирано је проширење капацитета котларнице за још 3MW ради прикључења других објеката јавне и приватне намене дуж Улице Светог Саве.

Стара котларница, која се налази у сутерену ОШ „Вук Караџић“ пренета је на коришћење ЈКП „Чачак“ Чачак. Прошле године издвојена су средства и котларница је реконструисана и претворена у хладну резерву.

На овај начин „угашене“ су све котларнице у овом делу града које као погонско гориво користе нафту, мазут и угаљ. У наредном периоду сагледаће се могућности гашења дотрајалих котларница на природни гас у овом делу града.

Преласком на снабдевање са новог енергетски ефикасног постројења и повезивањем на примарну вреловодну мрежу, уместо старог система, оствариће се значајне уштеде и задовољити најстрожији еколошки стандарди.

У протеклом периоду замењени су сви топлотни извори у власништву Града Чачка, а којима газдује ЈКП „Чачак“ Чачак, са еколошки мање прихватљивих горива на природни гас.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak kotlarnica gas

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.048.317 посета
Тренутно на сајту: 878 посетилац(a)