Мали: Лекс специјалис о швајцарцима у понедељак на Влади 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Мали: Лекс специјалис о швајцарцима у понедељак на Влади
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
13.04.2019 | 0 коментар(а)



Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је да очекује да Влада Србије у понедељак, 15. априла,

усвоји лекс специјалис у вези са кредитима у швајцарским францима, како би се он потом, по хитном поступку, нашао у скупштинској процедури.

 

“Нацрт Закона о конверзији стамбених кредита индексираних у швајцарским францима ће, како очекујем, бити усвојен на ванредној седници Владе Републике Србије у понедељак. Предлог закона ће потом бити послат у Скупштину Србије, како би био усвојен по хитном поступку до краја следеће недеље”, рекао је Мали.

 Како је саопштило Министарство финансија, он је подсетио да су претходних дана вођени интензивни преговори с корисницима кредита у швајцарским францима, како би се нашло најбоље могуће решење за проблем који задужене мучи годинама.

“Тражимо најбоље могуће решење. После вишедневних тешких разговора, близу смо усаглашавања коначног текста закона који треба да одговара свим странама у процесу - и корисницима кредита, и држави и банкама. То није лак посао, али близу смо решења и очекујем да ћемо током викенда имати готов закон, који ћемо послати на владу”, истакао је министар финансија.

 Он је изразио уверење да ће све стране бити задовољне предложеним решењем.

Министар је истакао и да у републичком буџету има новца за решење наведеног проблема, јер је државна каса у потпуности стабилна.

“Морам да истакнем и да сам веома задовољан што ће коначано бити решено питање које је отворено већ годинама и којим се нико није бавио. Ово је још један показатељ да су нам грађани Србије и њихови проблеми на првом месту и да смо спремни да саслушамо, а не да ствари гурамо под тепих, како су то радили неки пре нас”, закључио је Синиша Мали.

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mali svacarci . kredit

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.115.906 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)