Улица Вука Караџића пуштена у саобраћај 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Улица Вука Караџића пуштена у саобраћај
Trenutno na sajtu: 398       |       Podeli:
26.11.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Реконструисана улица Вука Караџића у Горњем Милановцу данас је званично отворена за саобраћај,

а присуствовали су Дејан Ковачевић председник општине, Бранко Мартиновић, помоћник председника за саобраћај и инфраструктуру и Божидар Вучетић, директор ЈП за изградњу.

Ковачевић је истакао да је веома задовољан новим изгледом улице, булеварског типа, прве у Горњем Милановцу где  је повећан проток саобраћаја а смањена саобраћајна гужва.

Вредност радова је нешто више од 35 милиона динара а обухваћени су коловози, разделно острво, пешачка стаза, осветљење, као и зелени појас око саобраћајнице.  Похвалио бих компанију “Свин”, извођача радова јер је посао веома квалитетно и добро урађен. Веома је значајно што смо добили  простор поред саме саобраћајнице где ћемо успети да изменом генералног урбанистичког плана дозволимо градњу у наредном периоду како бисмо наставили низ стамбених објеката који имамо, све до саме Железниче улице, истакао је Ковачевић.

Према речима Председника општине, овај део града добија потпуно нови изглед,  у питању  је готово сам центар града а већ деценијама  запуштен.

Препознали смо то као проблем и решавамо. Глибића поток који се овде налази је делимично зацевљен, а одрадићемо и комплетно зацевљење све до компаније “Хелиос”.Са друге стране налази се комплекс Опште болнице који је у реконструкцији, добиће ново партерно уређење и нове објекте унутар круга, тако да ће ово бити  јако атрактивно уже градско језгро. Изглед овог дела града за само пар месеци је значајно промењен а у наредном периоду, изградњом стамбених зграда биће потпуно непрепознатљив.

Јавно комунално преузеће ради на изради пројекта за надкривање  Зелене и Робне пијаце, што ће допринети бољим условима рада закупаца али и лепшем изгледу.

 

Уз реконструисану улицу уређен је и паркинг  са 40 паркинг места што  ће значајно растеретити овај део града када је паркирање у питању, а да ли ће бити довољно места видеће се у наредном периоду. Закупци тезги на Пијаци такође имају потребу за паркинг местима. Ковачевић каже да ће покушати  у сарадњи са ЈП за изградњу да им се изађе у сусрет, ако буде требала да се мења Скупштинска одлука, то ће и бити урађено,  јер је циљ локалне самоуправе  да сви који раде и привређују имају могућност да паркирају возила када долазе на посао, а посебно људи који раде на пијацама и имају потребу да довозе робу. Нови паркинг припада зони II, а цена за сат времена биће 20 динара, целодневна карта је 159, а за станаре зграда и власнике локала месечна, повлашћена претплата наплаћиваће се 699 динара. Наплата почиње 1. децембра а до тада је коришћење бесплатно.

Паркинг је уредило Јавно предузеће за изградњу, по налогу Општинске управе и средствима буџета општине Горњи Милановац. Према пројекту, радове су урадили у рекордном року и овим путем се захваљујем ЈП за изградњу и директору Божидару Вучетићу што су успели све да заврше на време и поред свих недаћа које су нас задесиле, али и поред елементарних непогода на чијем санирању су екипе предузећа биле максимално ангажоване, нагласио је Ковачевић.

Завршетком радова на реконструкцији улице Вука Караџића, стављена је тачка на више него успешну сезону када је инфраструктура на подручју горњомилановачке општине у питању, без обзира што се цело друштво налазило и налази се у ванредној ситуацији због вируса. До краја године биће завршен крак улице Мише Лазића и уређење паркинг простора на Руднику, иза зграда у центру варошице. Завршена је јавна набавка за изградњу улице Драгише Николића, изабран је извођач а радови ће почети на пролеће.

И за 2021. годину локална самоуправа има више него амбициозан план, означена је као развојна година, као година у којој ће се поред инфраструктурних радити и други веома значајни објекти.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac ulica Vuka Karadzica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.117.764 посета
Тренутно на сајту: 399 посетилац(a)