За бољи развој деце нови пројекти ПУ „Сунце“ 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
За бољи развој деце нови пројекти ПУ „Сунце“
Trenutno na sajtu: 391       |       Podeli:
21.04.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У циљу употребе нових технологија за бољи развој моторичких способности деце ,

ПУ „Сунце“ се укључило у пројекат “ Сензорни вртић“ а сам завршетак се очекује кроз месец дана. Саму реализацију је омогућио Центар за промоцију науке , а вредност је 200.000 динара.

Овај подухват је од великог значаја у самом одрастању деце, јер уче кроз игру и то је оно што је најбитније да сами почну да осећају и препознају облике, боје и ствари. У пројекту учествују сва деца из ПУ Сунце, узраста од три до седам година.


ПУ „Сунце“ већ неко време ради на реализацији пројекта „Сензорни вртић“, као наставак концепта „ Сензо-моторни зид“ који је завршен пре пар година. Идеја је да се деци омогући што више моторичких и сензорних искустава”. - нагласила је Невена Милановић Царевић, главни васпитач објекта Анекс.

Дете учи оно што живи, од најранијег доба дете зна да препозна разне облике, боје, слова. Кроз овај пројекат деца вежбају моторику, чула додира и оно што је најбитније све табле које се користе су едукативног типа - рекла је за портал ГМ Прес аутор и васпитач Снежана Остојић.

Aутор и  васпитач Снежана Остојић Фото: ГМ Прес

Обзиром да радим у јаслицама, овај пројекат је негде и најближи мом раду. Све табле су прилагођене деци од најмањег узрста, до најстаријег. Сви материјали који се користе су пробрани тако да могу лако да се одржавају, чисте, перу поготову због времена пандемије- истакла нам је једна од ауторки и запослених у вртићу, Снежана Рашић.

Једина предшколска установа у Србији која има свој научни клуб, који финансира Центар за промоцију науке. Највише се захваљујемо родитељима који кроз овај пројекат постали креатори васпитне средине свог детета- поручила је Сандра Остојић, васпитач и аутор пројекта.

У реализацији пројекта ПУ „Сунце“ учествовале су и компанија Звезда Хелиос као и Столарија Вучко.

Ово је само још један у низу пројеката овог типа, а запослени очекују да ће имати подршку других људи и компанија.

 

 

 

ГЗС / ГМ Прес

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vrtic pu sunce milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.925.995 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)