Обједињена наплата изношења смећа и услуге грејања сада и на Љубић кеју 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Обједињена наплата изношења смећа и услуге грејања сада и на Љубић кеју
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
18.02.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - На Љубић кеју отворена је заједничка благајна за наплату услуга, за сада, само два јавна предузећа ЈКП за грејање
Благајна ЈКП за грејање „Чачак” и ЈКП „Комуналац” на Љубић кеју, фото: РИНА

„Чачак” и ЈКП „Комуналац”, док је локална самоуправа омогућила простор.
„Сагледавајући потребу корисника комуналних услуга за оваквом врстом наплате отворена је благајна, јер овде гравитира велики број корисника како индивидуалног тако и колективног становања. За сада грађани могу овде платити услугу грејања и изношења и депоновања смећа, а за месец до два моћи ће да се плате и остале комуналне услуге након отварања новог наплатног места у улици Филипа Филиповића чија функција је припремљена за април”, рекао је директор ЈКП „Комуналац” Петар Домановић.

Радно време благајне је сваким радним даном од 9:00 до 17:00 часова док ће суботом бити отворена од 8:00 до 13:00. Такође, омогућено је плаћање не само готовином него и платним картицама.

„Овако ћемо, као комунална предузећа имати и појачану наплату, јер до сада су нам се жалили грађани да немају времена да дођу до града и до наплетних места као и да им је проблем где ће се паркирати”, навео је Домановић.

Директор ЈКП „Комуналац” Чачак Петар Домановић, фото: РИНА

Према речима директора ЈКП „Комуналац” ово предузеће је прошле године имало потраживања од око 300 милиона, где су 200 милиона били дугови индивидуалних корисника, а остатак код привреде.

„Што се тиче привреде то су углавном стара потраживања од више година која су или спорна или су у отужењу. Иначе, однос фактурисања и наплате је доста добар негде око 90 одсто и тај тренд очекујемо да буде и бољи у наредном периоду”, каже Домановић.

Иначе, јавно предузеће „Комуналац” врши услуге и на сеоском подручју и то у 60 сеоских месних заједница где има негде око 15.000 корисника.

„У овом тренутку пописујемо прво правна лица на сеоском подручју где немамо технички проблем, а до половине године очекујемо да ће се пописати и индивидуална домаћинства. Најбитније је да остваримо координацију између нашег техничког сектора и наше службе наплате на терену. Увезане су ствари, тако да морамо прво дати добру техничку услугу и то повезати информатички, а на крају очекивати и да се она и наплати. Велики су трошкови изношења смећа са сеоског подручја, то је прошле године износило око 20 милиона динара материјалних трошкова где спадају плате, гориво, делови као и посуде где само на сеоском подручју имамо 700 контејнера. Имамо у плану да предложимо, на наредној седници, и цену услуга за изношење смеђа на сеоском подручју која би била иста или нижа него на градском”, рекао је је Домановић.

РИНА

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.736.713 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)