За санацију штете на школама и болницама 400 милиона 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
За санацију штете на школама и болницама 400 милиона
Trenutno na sajtu: 624       |       Podeli:
17.07.2018 | 0 коментар(а)



Влада Србије определила је 400 милиона динара за локалне самоуправе које су претрпеле штете у поплавама и невремену у мају и јуну ове године.

Реч је о општинама у којима је била због тога проглашена ванредна ситуација и у којима је ургентно потребно спровођење програма санације или изградње нових објеката јавне намене, пре свега у области образовања, здравства и социјалне заштите.

Влада је ову помовх регулисала уредбом коју је данас усвојила, а за државни програм обнове комуналне инфраструктуре, мостова, путева другог реда и санације клизишта на појединим путним правцима определила је милијарду и 650 милиона динара (1.650.500.000,00).

У саопштењу са седнице наводи се да је неопходно да се у што краћем року, преко јединица локалне самноуправе, санирају последице поплавног таласа на објектима за водоснабдевање и канализационој мрежи и нормализује стање на путевима.

Влада је данас усвојила и Програм распореда и коришћења средстава за наградни конкурс за наставнике основних школа „Дигитални час” у школској 2018/2019. години.

Наиме, стратегијом развоја информационог друштва до 2020. године, област е-образовања утврђена је као стратешки приоритет.

Након шест спроведених циклуса наградног конкурса „Дигитални час”, који је наишао на изузетан одзив код наставника основних школа и постигао позитивне ефекте када је у питању развој савременог информационог друштва, донета је одлука да се настави са овим програмом и за његову реализацију је издвојена су три милиона динара.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.953.029 посета
Тренутно на сајту: 625 посетилац(a)