И Мартиновић и Божић штрајкују глађу испред парламента 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
И Мартиновић и Божић штрајкују глађу испред парламента
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
10.05.2020 | 0 коментар(а)



Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић изјавио је данас да он и његова партијска

колегиница Сандра Божић одлучили да ступе у штрајк глађу зато што сматрају да је дошао час да тужилаштво и судство у Србији реагују на, како је рекао, фашистичке испаде Бошка Обрадовића и на све што се ради у режији Драгана Ђиласа неколико година.

"Тужилаштво мора да реагује када на земљу баците народног посланика Маријана Ристичевића, шутирате га у главу, нанесете му тешке телесне повреде, а онда кажете да је Ристичевић имао нож, а при том знате да није имао нож већ кључеве од аутомобила", рекао је Мартиновић новинарима испред Дома Народне скупштине.

Он је додао да су већину тужиоца и судија у Србији бирали људи попут Драгана Ђиласа, који их како каже, контролише.

Мартиновић је навео да се обраћа и у име свих грађана који желе да Србија буде нормална и пристојна држава у којој се људи на улици не туку, у којој се не туку политички противници и неистомишљеници, него се са њима разговара у парламенту.

"Питам надлежне тужиоце када ће да реагују на фашизам у Србији. Немогуће је да се у Србији процесуирају људи за много лакша кривична дела, а да ви испред улаза у скупштину испребијате посланика Маријана Ристичевића и ником ништа. Не може то више тако", рекао је Мартиновић.

Како је рекао, тужилаштво ће од данас морати да ради свој посао и да насилнике и фашисте приведе правди.

Божић је рекла да је то њихов протест и скретање пажње на све оно што се дешавало у претходним данима, а посебно напад на посланика Маријана Ристичевића.

"Мислим да сваки нормалан грађанин Србије мора да укаже на све оно што се дешава и на појаву фашизма у свом пуном облику, а кога упражњава колега Бошко Обрадовић", рекла је Божић.

Према њеним речима, у време бивше власти грађани су имали прилику да виде на који начин је "слободно изражавајући своју демократску вољу и протест страдао Ранко Панић".

"Да се не би десио ниједан Ранко Панић, како ниједан грађанин ни посланик не би страдао од чизме, у овом случају и фашизма Обрадовића, ово је наш начин да искажемо вид протеста и замолимо Тужилаштво да ради свој посао", рекла је Божић.

Раније данас, штрајк глађу је започео самостални посланик Миладин Шеварлић, коме се из својих разлога  прикључио Бошко Обрадовић 

Мартиновић и Божиће седе на столицама испред парламента, а у њиховој непосредној близини су и Обрадовић и Шеварлић.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


martinovic bozic strajk glad

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.775 посета
Тренутно на сајту: 357 посетилац(a)