Ново „лице“ корита Ђетиње 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ново „лице“ корита Ђетиње
Trenutno na sajtu: 611       |       Podeli:
18.05.2017 | 0 коментар(а)



Ужице – У току је чишћење корита реке Ђетиње од некадашњег старог дрвеног, а сада Марићевог моста, до моста краља Александра код Аутобуске станице.



После чишћења, на овом делу ће бити санирана оштећења форланда на пешачкој стази и на делу минор ножице испод Марићевог моста.

Пре три године мајске поплаве које су створиле бројне проблеме уништиле су и корито реке Ђетиње која пролази кроз град. Издигнуто слапиште које није урађено по пројекту успорило је реку због чега су се створили наноси земље. Такође, и два носећа стуба моста су успорила реку.

Шеф Тима за одбрану од поплава Југослав Јовановић каже да долази до успоравања струја и наношења наноса због не вођења рачуна извођача о хидрологији речног корита.

“У протеклих три године протицајни профил Ђетиње је толико мали у делу града, да када дође до и мањих падавина вода излазила на шеталиште”, рекао је Јовановић.

Још прошле године договорено је да се корито у овом делу очисти, што је протеклих дана и учињено у делу од слапишта, испод паркинга и тениских терена у зони места до доњег слапишта.

Јовановић каже да ће следеће седмице почети радови на каменим облогама које су такође оштећене.

Радове је иницирао граде Ужице, али трошкове чишћење трошкова корита око 300 хиљада динара сноси ЈП “Србија воде” које газдује реком. Град ће издвојити око 350-400 хиљада динара за санацију пешачке стазе и минор ножице испод моста.

Извор: ТВ Лав

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.173.389 посета
Тренутно на сајту: 611 посетилац(a)