Највећи фестивали ће се одржати у августу: Сабор виолиниста у Прањанима , Егзит, Нишвил, Лавфест и Гуча 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Највећи фестивали ће се одржати у августу: Сабор виолиниста у Прањанима , Егзит, Нишвил, Лавфест и Гуча
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
05.06.2020 | 0 коментар(а)



Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са представницима манифестационог туризма,

како би дефинисали услове неопходне за одржавање уметничких и музичких фестивала током августа и септембра, који су означени као повољни период у контексту епидемиолошке ситуације.

Састанку су присуствовали представници фестивала „Егзит“, „Гуча“, „Бир Фест“, „Нишвил“, „Лавфест“, „Арсенал“, „Београдски фестивал игре“, који заједно са осталим организаторима догађаја у Србији (годишње око 2.000 манифестација и 14.000 пословних и конгресних догађаја) доприносе државном буџету са више од 200 милиона евра и генеришу више од 10.000 сталних и више десетина хиљада хонорарних послова. Представници сектора изложили су проблеме одржавања фестивала и ревитализације сектора, који је међу најпогођенијим негативним последицама пандемије.

Председница Владе Ана Брнабић најавила је да ће Влада Републике Србије врло брзо усвојити јасан план отварања земље, и истакла да је одржавање манифестација и фестивала веома важно, како у циљу промоције локалног туризма Србије тако и комплетне ревитализације сектора манифестационог туризма.

Саопштено је да ће фестивал „Егзит” бити одржан од 13. до 16. августа, док ће се нишки фестивал „Нишвил“ и фестивал „Лавфест“ у Врњачкој бањи одржати у стандардним терминима - од 13. до 15. августа, односно од 6. до 8. августа. Фестивал „Гуча“ ове године биће одржана од 6. до 9. августа, док ће београдски фестивали „Бир Фест“ и „Мјузик Вик“ на Ушћу, бити одржани од 20. до 23. августа, односно од 28. до 30. августа, док ће „Београдски фестивал игре“ почети 11. септембра.

Сабор виолниста Србије другу годину за редом биће одржан у Прањанима од 14. до 16. августа.

Схватајући значај културе, креативне економије и туризма, председница Владе Ана Брнабић већ је, међу првим државницима у свету, дала подршку одржавању фестивала у Србији у августу месецу, што су многобројни светски медији пренели као позитивну вест.

РИНА/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


festivali sabor 2020

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.258.209 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)