Шкодрић: Синофарм најефикаснији против делта соја 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Шкодрић: Синофарм најефикаснији против делта соја
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
28.07.2021 | 0 коментар(а)



Вакцина кинеског произвођача Синофарм, којом је вакцинисан највећи број грађана у Србији је међу најефикаснијим цепивима против делта
Шкодрић: Синофарм најефикаснији против делта соја, Фото: ГЗС

соја вируса корона, изјавила је директорка Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО) Сања Радојевић Шкодрић апелујући на грађане да се вакцинишу.
Шкодрић скреће пажњу на недовољан број вакцинисаних грађана, нарочито међу младима и наводи да је међу популацијом од 18 до 30 година вакцинисано свега 18 одсто њих, а да је вакцинација једини начин заштите од вируса корона.

"У Србији има довољне количине вакцина", каже Шкодрић за Танјуг.

На питање постоје ли већ нека сазнања о ефикасности појединих вакцина на делта сој Шкодрић за Тањуг каже да су истраживање из Шри Ланке показало да је ефикасност вакцине Синофарм код младих 99 одсто, а код старијих 94 одсто и истиче да је ту вакцину примило око милион и седамсто хиљада наших грађана и да је реч о безбедној вакцини.

То су, каже, показали подаци објављени у стручном часопису "Јама" из 2021. године.

Када је реч о трећој дози и недоумицама око тога треба ли примити и коју трећу дозу вакцину и о могућности комбиновања вакцина различитих произвођача, Шкодрић каже, да за сада, ни једна референтна институција није донела званичну препоруку о томе.

"Не постоји ни незванична препорука Светске здравствене организације као ни Европске агенције за лекове о увођењу треће дозе", рекла је директорка РФЗО.

Истиче да се Србија се од самог почетка епидемије вируса корона понаша озбиљно одговорно и да је испред многих земаља у анализама предузетим потезима, када је реч о ковиду 19.

"Тако смо и о трећој дози почели да анализирамо и пратимо дешавања, истраживања и препоруке произвођача. Наша струка се интензивно бави тиме, а коначну одлуку о томе донеће Кризни штаб", рекла је Шкондрић.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SINOFARM DELTA SOJ SKODRIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.484.178 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)