Несвакидашња слика са паркинга у Чачку: Уместо јелкице о ретровизор окачио венац белог лука 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Несвакидашња слика са паркинга у Чачку: Уместо јелкице о ретровизор окачио венац белог лука
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
17.09.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Разне су амајлије које људи носе са собом верујућу да им доносе срећу и штите од
Несвакидашња слика са паркинга у Чачку, фото: РИНА

урока. Међутим, слика која стиже са једног паркинга у Чачку оставила је у чуду и оне најсујеверније. По свему судећи, овај возач са пријепољским таблицама, ништа не препушта случају и дубоко вреује у моћ белог лука за који се верује да штити од лоших сила, па је на свој ретровизор уместо миришљаве јелкице окачио читав венац.

„Застали смо поред аутомобила да видимо да ли нам се причињава. Човек који је уместо неког привеска за свој аутомобил ставио лук. Или му боље мирише или има великих проблема са уроцима. Овакву амајлију још увек нисам видео, просто не верујем да није могао друго место у ауту наћи па је окачио баш око ретровизора”, казали су за РИНУ пролазници који су са неверицом гледали несвакидашњи призор.

И док су мишљења Чачана у граду на Морави подељена, они који не верују у непријатеља попут урока, у шали кажу да је могуће да је овако бео и квалитетан лук могао купити само на чачанкој зеленој пијаци, па је због свог квалитета зазузео место одмах уз возача.

Иначе, у народној медицини, и у веровањима код Срба, бели лук међу осталим биљкама има почасно место. На бели лук не сме никаква нечиста сила, па је коришћен у исхрани и ношен као амајлија. Једини услов за бели лук је да се не љушти ноктима. Од мириса белог лука, верује се, беже чак и змије.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak parking retrovizor beli luk

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.475.152 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)