Вучић: Данас најтежи дан, само до јутрос 47 преминулих 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић: Данас најтежи дан, само до јутрос 47 преминулих
Trenutno na sajtu: 318       |       Podeli:
26.11.2020 | 0 коментар(а)



Председник Александар Вучић рекао је да је данас најтежи дан за Србију, по питању коронавируса, јер је још јутрос било 47 преминулих,
Вучић: Данас најтежи дан, само до јутрос 47 преминулих, фото ГЗС

те додао да је ситуација у болницама изузетно тешка.
"Данас је најтежи дан за Србију и сваки следећи ће у наредном периоду бити најтежи. Још јутрос је било 47 преминулих, што је највећи број до сада, а вероватно ће до пресека у 14 сати бити и више", рекао је Вучић.
Он је истакао да је ситуација у болницама ужасно тешка.

"Када на преглед, сваки дан, примите 10.000 људи, и морате да сместите у болнице 1.000 њих, а немате ниједан слободан кревет, онда је јасно у каквој су ситуацији", рекао је Вучић и додао:

"Џабе нове болнице и клинички центри, које градимо више него икада, ако не будемо дисциплиновани и одговорни, приближаваћемо се катастрофалном сценарију".

О вакцини: Шта год да урадимо, бићу крив

Вучић је изјавио да вакцина против короне није била тема његовог данашњег разговора са француским министром спољне трговине, те поновио да се држава труди да што пре дође до вакцине, а поводом критика на његову најаву да ће се први вакцинисати понавља да ће бити крив, шта год да би урадио по том питању.

Тај коментар изнео је поводом појединих коментара на друштвеним мрежама да су "некада капетани остајали последњи на броду, а сада први примају вакцину", те приметио:

"Ако је не примим, рећи ће да није безбедна".

Упитан да прокоментарише оцене Синдиката запослених у полицији да би вакцина могла да изазове смрт, Вучић је одговорио да је реч о крајње неодговорним људима, који треба да се стиде својих речи.

"Као да мало имамо мртвих и страдања, као да имамо мало муке па треба људе да плашимо вакцином... Шта треба да радимо, да причамо да корона вирус не постоји, а умрло нам 1.300 људи? Кажите то онима који су изгубили своје најближе", указао је Вучић.

Истакао је да је вакцина нешто чиме је човечанство победило велике болести, које су вековима односиле животе људи.

"Да сам рекао да нећу да примим, рекли би да вакцина није безбедна и сигурна. А, ја ћу примити прву која дође, која год била, јер толико верујем у здравствене системе у свету", рекао је Вучић и иронично приметио:

"Чекаћу шта ми они (који га критикују) буду рекли, па ћу тако да урадим".

Додао је да је њему лично свеједно када ће се вакцинисати, већ да је најважније да вакцина стигне до грађана, да сви буду заштићени.

"Никада се нисам склањао, ни бежао, и када је корона, ту сам са људима, градимо болнице. Да се склањам, нећу, а њима на част све. Народ све види", рекао је Вучић.

Председник је додао да вакцина није била тема данашњег разговора са француским министром спољне трговине, али и поновио да се држава труди да дође до вакцине.

"Сви се труде и покушавају, и преко Ковакса и билатерално. Разговарамо и са Енглезима, Русима, Кинезима, али још је немамо. Трудићемо се, даћемо све од себе, колико мала жемља попут Србије може, да будемо међу првим малим земљама које ће добити прве количине", рекао је Вучић.

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic vakcine

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.519.953 посета
Тренутно на сајту: 318 посетилац(a)