Расветљава се крађа године у Ивањици: Просторије где се рударило криптовалутама дате на коришћење Равногорском покрету 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Расветљава се крађа године у Ивањици: Просторије где се рударило криптовалутама дате на коришћење Равногорском покрету
Trenutno na sajtu: 410       |       Podeli:
02.09.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - Општина Ивањица овога пута нашла се у жижи јавности,



али не због Нушићијаде већ крађи струје која се управо десила за време ове чувене манифестације.

„У четвртак вече добио сам позив од мојих сарадника кои су имали проблем са електричном енергијом. Нису могли да пусте расвету која је паљена једино у време Нушићијаде, а коришћења је за осветљене Чичиног дома поред самог споменика. Уласком у подрум куће нашли су апаратуру и опрему за рударење, односно за сакупљање криптовалуте, графичке плоче, процесоре. Веома је лоше повезано напајање, па с тим у вези најбитније је да није дошло до пожара јер у просторији је било преко 40 степени, сви каблови су били врели и врло лако је могло доћи до пожара”, рекао је први човек општине Ивањица Момчило Митровић.

Председник Општине Ивањица Момчило Митровић

Митровић је додао да општина Ивањица није новчано оштећена, али да је овај чин нанео огромну штету Ивањици и Равногорском покрету.
„Целокупно земљиште и објекат Чичин дом у власништву су општине и дати су на коришћење Равногорском покрету и кључеве су имали људи из овог покрета. Нанета је штета Равногорском покрету, укаљали су углед и бацили мрљу на нашу општину. Незванично је све ово трајало месецима иза нас, око 50 до 55 хиљада киловата струје је потрошено и Електродистрибуција Србије ће законски покренути поступак и тражити наплату штете”, казао је Митровић.

Помоћник председника општине Ивањица Иван Мојсиловић рекао је да иако није стручан знао је да се ради о рударењу криптовалутама.

Помоћник председника општине Ивањица Иван Мојсиловић

„Данима смо тражили кључеве од катанца који се налазио на просторији, али пошто их није било морали смо да уђемо како би обезбедили светло за манифестацију. Приликом уласка затекли смо две палете са машинама, којима се управља преко рутера, даљински. Из неких мојих сазнања да би читав поступак био исплатив, тражење криптовалута, потребно је обезбедити бесплатну електричну енергију. А прикључивањем на бројило које није било регистровано у ЕПС-у то су успели. Неко је знао за то, али све ће утврдити полиција. Фактички крали су струју, јер рачуни који су стизали код нас нису били увећани. Ово је врло организована прича”, казао је Мојсиловић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.387.360 посета
Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)