Усвојен предлог одлуке о буџету 


Majsko vreme i danas varljivo: Promenljivo oblačno, a u pojedinim delovima zemlje obilnije padavine              Đedović potpisuje memorandum za projekat fabrike solarnih panela              Danas jedni slave Dan pobede nad fašizmom, a drugi - Dan Evrope              Srednjoškolci koji izaberu dualni model će dobijati od države 5.000 dinara mesečno              Crvene mrlje plutaju Limom              Opština Lučani raspisala poziv za predloge kandidata za opštinska priznanja             

 
Усвојен предлог одлуке о буџету
Trenutno na sajtu: 302       |       Podeli:
18.02.2019 | 0 коментар(а)



Лучани – Лучански већници једногласно су усвојили предлог одлуке о буџету за 2019. Према

речима шефа одељења за буџет и финансије Домке Митровић, укупни приходи планирани су у износу од 867 милиона, док су расходи билансирани у износу од 894 милиона динара. Разлика од 27 милиона покриће се из суфицита од претходне године. Највећи део буџетских прихода очекује се од пореза на зараде око 274 милиона и трансфера 232 милиона динара. Нацртом буџета за пољопривреду је планиран 31 милион, 10.5 милиона за здравствену заштиту, 11 милиона за спорт, 61 милион за основне, а 27 милиона динара за средње школе. У општини Лучани тренутно је на снази привремено финансирање, а усвојен предлог одлуке о буџету наћи ће се на дневном реду скупштинског заседања које је планирано за 25.фебруар.

"Ово је до сада највећи инвестициони буџет јер је око 200 милиона динара планирано за инвестиције", рекао је председник општине Лучани Миливоје Доловић.

Општинско веће је на свом другом заседању усвојило и предлог одлуке о допунама одлуке о путевима, а по речима председника општине ради се о измени система улагања у асфалтирање некатегорисаних путних праваца.

Већници су усвојили решење о утврђивању престанка дужности директора Дома здравља Лучани др Гордани Гашовић којој је истекао четворогодишњи мандат. Тадашњи Управни одбор расписао је у законском року конкурс за директора Дома здравља, али Скупштина због одржавања локалних избора није заседала па се о овој одлуци није ни расправљало.

На првом Скупштинском заседању у новом сазиву именован је нови Управни одбор Дома здравља Лучани који ће поново расписати конкурс за избор директора. До тада за вршиоца дужности директора Дома здравља у Лучанима, у трајању од шест месеци, општинско веће именовало је др Даницу Стефановић из Чачка, специјалисту психијатрије. Општинско веће је разрешило дужности и вд директора ЈКП „Комуналац“ Обрада Стевановића, такође због истека перида на који је именован за вршење ове функције и на место вршиоца дужности директора именовало Милоша Бошковића из Дљина, дипломираног грађевинског инжењера.

Општинско веће једногласно је усвојило и предлог одлуке о утврђивању економске цене програма образовања и васпитања у ПУ „Наша радост“ Лучани за 2019. годину, по којој ће родитељи за боравак деце у јасленим и васпитним групама плаћати 4.260 динара месечно, што је за 40 динара више него у 2018, док ће припремни предшколски програм родитеље коштати 2.550 динара месечно, односно 20 динара више него прошле године. До овог минималног повећања дошло је због усклађивања са законом. Иначе, 80% од укупне цене боравка деце у ПУ „Наша радост“ сноси општински буџет, док 20% плаћају родитељи.

Усвојен је и предлог јавног конкурса, као и предлог обавештења о расписаном јавном конкурсу за попуњавање положаја начелника општинске управе општине Лучани. Општинско веће је на прошлој седници именовало Наташу Вујичић за вд начелника. Фунција вршиоца дужности може да траје три месеца па како би се испоштовао законски рок Општинско веће је донело одлуку о расписивању јавног конкурса. Именована је комисија, јавни оглас биће објављен у дневном листу „Политика“, а по завршетку конкурса начелника ће бирати Општинско веће.

На седници ОВ усвојени су извештаји свих организација у области спорта за 2018. и извештаји о остваривању циљева и ефеката програма организације у области спорта у општини Лучани за прошлу годину. Предлогу решења о давању сагласности на ревидирани прелиминарни обједињени предлог годишњих програма за 2019. којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини Лучани биће разматран на наредној седници Општинског већа.

 

Радио Д / ГЗС

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LUCANI OPSTINSKO VECE BUDZET

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.657.497 посета
Тренутно на сајту: 303 посетилац(a)