За просветаре отпремнине до 8.000 евра 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
За просветаре отпремнине до 8.000 евра
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
14.07.2017 | 0 коментар(а)



Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић рекао је да ће то министарство тражити отпремнине за 1.000 до 1.200 људи.

,,Ми смо благовремено, још јесенас, у октобру, безецовали 1.000 до 1.200 отпремнина, јер по закону о максималном броју запослених то ради Министарство државне управе и локалне самоуправе и ми данас имамо састанак", рекао је Шарчевић за телевизију Пинк.

Он је додао да је састанак са реперезентативним синдикатима заказан за понедељак.

,,Лицитира се са неким бројем за отпремнине, да то може бити максимално 8.000 евра, али немојте ме држати за реч, то још ни ја не знам", рекао је Шарчевић за телевизију Пинк.

Министар је рекао да наставници са Косова и Метохије имају посебан третман, али да је регистровано 360 људи који су плаћени, а не раде и да ће они морати да почну да раде.

,,Ако неко од њих испуњава услове за отпремнину они могу потпуно легитимно да аплицирају", рекао је Шарчевић.

Упитан колико је људи "вишак" у просвети, Шарчевић је рекао да Медјународни монетарни фонд тражи да се тај сектор смањи за 10.000 људи, али да то није реално.

Извор: Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.132.167 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)