СНС: Две трећине одборника поднело амадмане на предлог Одлуке о буџету за 2018.годину 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
СНС: Две трећине одборника поднело амадмане на предлог Одлуке о буџету за 2018.годину
Trenutno na sajtu: 374       |       Podeli:
13.01.2018 | 0 коментар(а)



Лучани - Група од 29 од 36 одборника владајућих странака (СНС, СПС и НС), односно од укупно 45 колико броји СО Лучани,

заједнички су поднели амадмане на предлог Одлуке о буџету за 2018. којима траже да се смање поједини тршкови и обезбеде већа средства за инвестиције у овој години, саопштено је из ОО СНС Лучани.

Амадмане су поднели као група одборника а не као представници својих политичких странака и очекују да ће за њих гласати одборници власти и опозиције, али и подржати и предлагач, иако и без њих имају двотрећинску скупштинску већину за изгласавање.

Више средстава за подстицаје у пољопривреди

Усвајањем предложених амадмана повећао би се износ за пољопривреду са 11.000.000 на укупно 18.000.000 динара и остварила већа подршка пољопривредној производњи а тиме и запошљавању у тој области, повећању животног стандарда и останку грађана на селу и подручју општине, стоји у образложењу поднетих амадмана којима се тражи повећање средстава за подстицаје у пољопривреди.

Реконструкција водоводне мреже од Лучана до Пухова приоритет

Предлагачи амандмана су мишљења да реконструкција главног вода Лучани - Пухово (имајући у виду да је пројекат завршен) треба да почне у овој години јер је опште позната чињеница да је систем водоснабдевања у тоталном распаду, те да су вишедневни прекиди у снабдевању воде све чешћи. Предлогом буџета ови радови су планирани тек 2019/20 године. Поред тога, у Каони су одавно започети радови на водоводу који нису завршени а у том селу нема алтернативног система за снабдевање пијаћом водом, па су подржани тај и још неки пројекти који се односе на изградњу водоводне мреже нарочито на сеоском подручју и затражено је да се ради и пројекат за реконструкцију водоводне мреже у Гучи уз напомену да је за Лучане завршен.

Реконструкција, изгарња и поправка путева на целој територији општине

Предложена су и значајна повећања средства за изградњу, реконструкцију и одржавање локланих и некатегорисаних путева на целој територији општине, а подносиоци амадмана траже и да се изврши реконструкција и општинског пута Гуча - Горачићи у дужини од 11 км, Горачићи - Губеревци и Горачићи - Живица у дужини од око 2, односно 2,5 км, јер је стање на наведеним путним правцима, благо речено, катастрофално. Предложена су средства и за израду пројеката за још неке врло значајне путне правце за које ће се за средства „закуцати“ на врата државе, али и да се заврше радови на започетим путним правцима у прошлој години.

Завршити радове и на адаптацији објеката у Спортском центру у Гучи

Предлогом Одлуке о буџету за 2018.годину уопште нису предвиђена средства за финансирање расхода и издатака за радове на адаптацији и санацији објеката у спортском центру у Гучи чији је инвеститор Центар за културу и спорт општине Лучани, а радови су неопходни и нису изведени у 2017.години како је било планирано иако је Министарство трговине, туризма и телекомуникација, било доделило бесповратна средства у износу од 12.000.000 динара.

За ове радове постоји идејни пројекат као и одобрење за извођење, а предложеним амандманом за ове потребе обезбеђују се укупна средства од 24.000.000 динара и то 12.000.000 из планираних прихода од Републике и 12.000.000 уштедом у буџету путем смањења непотребних расхода на предложеним позицијама. У Министарству туризма, трговине и телекомуникација почетком децембра месеца 2017.године непосредно је добијена информација да ће крајем фебруара 2018.године бити расписан редовни годишњи конкурс за суфинансирање пројеката за инфраструктуру на који може да се пријави општина због чега је сасвим оправдано и извесно очекивати да на том конкурсу са истом документацијом општина добије ова средства чиме би се остварила уштеда у буџету општине Лучани у износу од 12.000.000 динара.

Одборници траже да се понуди неком од заинтересованих инвеститора инфраструктурно опремљено земљиште у кругу бившег „Воћара“ у Гучи за изградњу фабрике у области прехрамбене индустрије.

Седница скупштине општине Лучани на којој ће се одборници изјашњавати о предлогу Одлуке о буџету за 2018.годину и поднетим амадманима заказана је за 16. јануар у сали Центра за културу у Гучи са почетком у 10 сати.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.917.993 посета
Тренутно на сајту: 374 посетилац(a)