Вучић о хапшењу Симоновића: Партијска књижица никога неће заштитити од одговорности 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Вучић о хапшењу Симоновића: Партијска књижица никога неће заштитити од одговорности
Trenutno na sajtu: 367       |       Podeli:
26.01.2019 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић потврдио је да је ухапшен председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић због сумње

да стоји иза паљења куће новинара Милана Јовановића.
Сумња се да је Симоновић наредио вандалима да у ноћи између 11. и 12. децембра запале кућу новинара портала "Жиг" због писања о малверзацијама и криминалним активностима председника Општине, који је и председник Општинског одбора СНС у Гроцкој.
- Годинама и деценијама, посебно од 2000. до 2012. године, говори се о партијским књижицама као свемогућим улазницама да радите шта хоћете. Србија ће бити правно сигурна земља. Зато вам саопштавам да је полиција Србије данас ухапсила и задржала Симоновић Драгољуба, председника Општине Гроцка. Као што знате, 12. децембра дошло је до пожара на путничком возилу мерцедес, у власништву супруге новинара Милана Јовановића, који се после проширио на кућу. Узете су изјаве и информације од Јовановића. Дана 18.12 хапсимо извршиоца Александра Маринковића, три дана после хапсимо организатора Игора Новаковића, и мало касније Бојану Цветковић Шијачки, која је била возач и довела Маринковића до места извршења - рекао је Вучић у ванредном обраћању нацији.

Вучић је казао да је поносан на рад државних органа и додао да је било тешко пронаћи везу, јер је у свему томе био умешан и полицијски службеник који је пренео налог Новаковићу.
- Службенику Полицијске управе Симоновић је обећао 1. 500 евра, он није добио новац, па је морао да да своје паре за извршење, а ћутао је због запошљавања на територији Гроцка - открио је Вучић.

Сва лица су, како је пренео, признала извршење кривичног дела и полицајац и непосредни организатор, и извршиоци.

- Успели смо до свега да дођемо. Мени као и Небојши Стефановићу није драго, јер је Симоновић члан Градског одбора, председник општине. Ићићемо за Гроцку наредних дана, јер смо много урадили за ту општину, да успоставимо конктат са свм људима и видимо можемо ли да обезбедимо да та општина нормално функционише, ако не, нека неко други формира власт или ћемо имати изборе - подвукао је он.
Према његовим речима, хапшење Драгољуба Симоновића је порука за све друге на локалу "да се не играју", јер ће бити најстроже кажњени. Једном ћемо, каже, да прекинемо тај зачарани круг и ниједан политичар "ма које боје био" неће бити заштићен.

- Ово за нас је важан дан, иако није леп. Показује сву одлучност и жељу да ствари у Србији мењамо и да пошаљемо поруку свету да је Србија сигурна земља. Наш је посао да кажњавамо и починиоце и налогодавце и то ће у будућности држава да чини и то свима мора да буде јасно. Код нас није било убијања новинара као што је било у Словачкој, Малти, Данској и неким другим земљама ЕУ или рањавања у Црној Гори. Посветићемо се правди и враћању контроле у руке народа и да нико не може да буде толико бахат да прети, рањава или туче без обзира којој политчкој странци припада - нагласио је Вучић.
Он је на почетку обраћања указао да је у претходних неколико година у нашој земљи, која се налазила на ивици банкротства, власт проводила тешке економске реформе.

- Успели смо упркос дубини кризе и нагомиланим проблемима, пљачкашким приватизацијама, реформама које су биле лажне и доносиле само богатство властодршцима, да земљу извучемо из амбиса. Успели смо да вратимо наду у Србију, да у многе градове довдемо инвестриторе и отворимо фабрике. Постали смо поуздан партнер и савезник важним земљама у свету. Успели смо да доведемо најмоћније и најзначајније светске државнике, више него у претходних пет година него у претходних 40. Србија је најпривлачнија земља за инвеститоре у региону, привлачнија од чланица ЕУ у нашем окружењу. Вратили смо са мртве тачке питање Косова и Метохије. Успели смо да Србију вратимо у игру и да буде данас чинилац који се пита, чинилац без којег не можете да доносите решење", рекао је он.

Он је додао да су пре неколико дана предложене измене Кривичног закона.

- И понављам данас, у најкраћем могућем року биће донете измене Кривичног закона и биће донет Закон о пореклу имовине. После тога свима ће све бити јасно у Србји, а чини ми се да ће криминалцима бити најјасније да са државом нема игре - закључио је Вучић.

ГЗС/Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.253.143 посета
Тренутно на сајту: 368 посетилац(a)