Нестварно леп видиковац на Тари: Туристи из читавог света долазе на ово место где се гнезде сури орлови 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Нестварно леп видиковац на Тари: Туристи из читавог света долазе на ово место где се гнезде сури орлови
Trenutno na sajtu: 713       |       Podeli:
01.09.2022 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Легенда каже да је српску планину због нестварне лепоте за свој дом бирао чак и бог Тар, по коме је она и добила име.
Фото: РИНА

Где год закорачите дочекаће вас спектакуларни предели, али и путеви који воде до великог броја уређених видиокаваца. Најпознатији како у Србији, тако и у свету свакако је Бањска стена али по својој лепоти раме уз раме са њом стоји и видиковац Соколарица. Смештен је на око 1500 метара удаљености од центра Соколине, а са њега се пружа величанствен поглед.

- Соколарица је можда и најлпеши видиоквац у Националном парку Тара иако можда није познат као остали. Фасцинантан поглед са њега пружа се на кањон реке Раче, оштре околне стене, Црњесково, Калуђерске баре и крстасту стену. Налази се на 993 метара надморске висине и у зависности од степена облачности, овде ћете моћи да уживате заиста у невероватним призорима - рекао је за РИНУ Милош Лазић из Бајине Баште.


До видиковца Соколарица можете стићи пешице, али уколико нисте љубитељ шетње онда чак и аутомобилом можете доћи све до врха. Због повољниг терена и својих карактеристика идеалан је за палнинаре почетнике. Пут до Соколарице обележен је информативним таблама, а кад стигнете на одрдеиште чекају вас клупица и заштитна ограда, па на миру можете да уживате у лепотама Националног парка Тара.


- Видиковац Соколарица смештен је на ободу насеља Соколина, а реч је о локалитету сачињеном од неколико мањих, повезаних, видиковаца који се налазе наспрам Црњескова и Рачанске шљивовице, а изнад Клисуре Раче. Иако име видиковца то не говори на овим литицама се гнезде сури орлови - рекао је Ранко Милановић из НП Тара.


Уколико се одлучите на шетњу овим крајем неретко можете срести и шумску дивљач, што ће употпунити ваше уживање у нетакнутој природи планине Таре. Ова туристилка дестинација преко лета била је пуна посетилаца из Србије и региона, а након неколико година паузе услед пандемије корона вируса сада се бележи и пораст страних гостију.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.089.839 посета
Тренутно на сајту: 714 посетилац(a)