До сад стигло само 36 захтева за тракторе из ИПАРД фондова ЕУ 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
До сад стигло само 36 захтева за тракторе из ИПАРД фондова ЕУ
Trenutno na sajtu: 409       |       Podeli:
13.02.2018 | 0 коментар(а)



Пољопривредницима у Србији од средине децембра 2017. на располагању су средства ИПАРД програма ЕУ, а до сада је пристигао 51 захтев, пишу Вечерње новости.

Од тога 15 захтева је за машине и 36 за тракторе, а рок за подношење документације је 26. фебруар.

"У марту ће бити расписан конкурс за прераду, где ће пољопривредници моћи да конкуришу за средства која служе изградњи објеката, али и за набавку машина", рекао је за Новости министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Према његовим речима, до краја године биће још пет позива, што ће са ова два претходна бити укупно седам за 2018. годину.

Током ове године пољопривредницима је из ИПАРД фонда намењено 50 милиона евра.

Реч је о претприступним средствима ЕУ која су намењена пољопривреди у износу од 175 милиона евра која су предвиђена бесповратно за период до 2020. године, напомиње лист.

Како је Министарство пољопривреде раније саопштило, висина подстицаја који се обезбеђују из фондова ЕУ износе од 60 до 80 одсто вредности улагања у зависности од старости пољопрвиредника.

Новац може да се користи у производњи и преради воћа, поврћа и осталих усева и то од 5.000 до 7.000 евра док се за производњу и прераду млека и меса може рачунати на повраћај од 5.000 до милион евра.

Право на ИПАРД подстицаје могу да остваре они који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу.

Извор: Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.119.839 посета
Тренутно на сајту: 410 посетилац(a)