Покренута овогодишња кампања „Дај педалу раку” 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Покренута овогодишња кампања „Дај педалу раку”
Trenutno na sajtu: 430       |       Podeli:
03.10.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - Јавним часом физичког васпитања почело је обележавање међународног месеца борбе против рака дојке.

Традиционално у оквиру обележавања Дана града, Саветовалште за жене оболеле од рака дојке “Јефимија” догађајем на Градској плажи обележило је почетак кампање под називом “Дај педалу раку”.

Како је обраћајући се присутнима истакла психолошкиња Славица Симић, иначе једна од оснивача “Јефимије”, ова манифестација одржава се осми пут уз подршку ужичких лекара, Града Ужица, удружења грађана и појединаца.

“Оно што је лепо јесте да је ово датум којим почиње међународни месец борбе против рака дојке-ружичасти октобар. На срећу ми спадамо у оне градове који имају високо развијену свест о борби против рака дојке, између осталог захваљујући и овој кампањи која има за циљ развијање свести о здравим стиловима живота- шетњи, бављењу спортом, о томе да треба да бринемо о свом здрављу и на време предупредимо све здравствене тегобе”.

Др Маја Гулан хирург-онколог, подсетила је колико смо ми сами актери у очувању сопственог здравља, да би требало правилно да се хранимо, имамо физичку активност, одмарамо, али и да избегавамо стрес колико год је могуће.

“Малигна болест може да буде излечива и уз савремену терапију и иновативно лечење са раком може да се живи и дуго и квалитетно”.

Према речима члана Градског већа Слободана Грбића рад Саветовалишта “Јефимија” од огромног је значаја не само за град него и за читав Златиборски округ, шо показују резултати о оболевању и смртности од рака дојке. Због тога ће, како истиче, град и у будућности пружати подршку њиховим активностима.

Након часа вежбања уследила је шетња до Великог парка, где су пуштени розе балони у небо, за све жене које нису успеле да се изборе са овом болешћу.

 

 

ГЗС/сајт града Ужице

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.231 посета
Тренутно на сајту: 430 посетилац(a)