Граница се отвара у понедељак у осам: Идете у Грчку - ових правила мораћете стриктно да се придржавате 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Граница се отвара у понедељак у осам: Идете у Грчку - ових правила мораћете стриктно да се придржавате
Trenutno na sajtu: 334       |       Podeli:
17.04.2021 | 0 коментар(а)



Тачно у осам часова, у понедељак ујутру, границе са Грчком, за наше држављане биће званичо отворене.



За сада наши грађани неће моћи да се крећу по Грчкој, већ ће бити обавезни да иду само у место где су резервисали смештај. Српски путници могу да пређу на два гранична прелаза са Бугарском - Промахонас и Нимфеја.

Све ово важи до 14. маја.Ово је, за "Новости", потврдила министарка туризма Татјана Матић.

„Услови су потврда о вакцинацији или негативан ПЦР тест, да није старији од 72 сата - објашњава Матићева. - Такође, свако ко путује у Грчку мора да попуни ПЛФ формулар 24 сата пре доласка у земљу. И даље ће се спроводити насумично тестирање туриста. Гости ће морати да се придржавају свих рестриктивних мера, које важе и за држављане Грчке.

Како је испричао Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије, засада нема неких уговорених и планираних путовања у Грчку, за Ускрс и Први мај.

„Идемо у складу са договором, који смо имали са грчким министром туризма Харисом Теохарисом - испричао нам је Сеничић. - То значи да се мере полако олакшавају од 19. априла, да би, како нам је речено, од маја били отворени и прелази са Северном Македонијом. Тада ће признавати и антигенски тест, а не само негативан ПЦР. Иначе, формулар који је потребно попунити је био и прошле године. Ко иде са туристичким агенцијама на одмор, добиће од њих шта треба да се попуни. За све остале, формулар се налази на званичном сајту њиховог министарства и потребно је да буде попуњен 24 сата пред улазак у земљу.

Интересовање за Грчку почиње полако да расте, објашњава нам Сеничић. И док су се, када је пре месец дана најављено да ће грађани Србије моћи под одређеним условима да уђу у Грчку, распитивали само они који имају издате заменске ваучере, ситуација је сада другачија. Кренуле су и нове уплате за овогодишње летовање на Егеју.
Вечерње новости/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Granica sa Grckom otvarawe ponedeljak stroga pravila putnici turisti

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.378.245 посета
Тренутно на сајту: 334 посетилац(a)