Вредна донација НИС-а: Нова санитетска возила за Дом здравља у Чачку 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вредна донација НИС-а: Нова санитетска возила за Дом здравља у Чачку
Trenutno na sajtu: 429       |       Podeli:
25.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Компанија НИС данас је уручила Дому здравља у Чачку донацију од два санитетска возила,
Донација компаније НИС Дому здравља у Чачку, фото: ГЗС

која садрже сву неопходну опрему за хитно збрињавање пацијената и беба. Вредност донације је осам милиона динара.

 „Захвални смо НИС-у што су препознали потребе не само Дома здравља већ и грађана из читавог Моравичког округа. Наша возила у току једне године пређу близу 800 хиљада километара, јер вршимо услуге и за болницу и онда је свима јасно колико нам је ова донација значајна”, каже Александар Пајовић, директор ове здравствене установе.

Александар Пајовић, директор Дома здравља Чачак

Здравство Србије, а ни  град Чачак, према његовим речима, сигурно не би успели да одговоре свим проблемима која се намећу, али зато компаније, попут НИС-а, увек прискоче у помоћ и стану уз свој народ и локалну заједницу.

Од 2009. године, НИС је, у сарадњи са партнерским градовима и општинама, реализовао више од 950 пројеката вредних преко 1,2 милијарде динара. Са градом Чачком ова компанија партнер је у програму од 2013. и до сада су заједно реализовали 32 пројекта вредна 56 милиона динара.

Чачак је добио 18 игралишта на отвореном, седам институција културе, прошле године два санитетска возила, комплетно опремљена за хитне интервенције становника Моравичког округа.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић

„Пројектом `Заједници заједно` само у 2020. години, НИС је за град Чачак определио осам милиона динара за дигитализацију и безбедност ученика у основним и средњим школама. Иако је десет школа аплицирало, новца је имало за осам, али је велика комапнија изашла  у сусртет тако да ће све бити опремљене”, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Приоритет НИС-а је улагање у здравство, и у сарадњи са Министарством здравља и локалним самоуправама у току прошле године уложено је милиона евра.

Генерални директор компаније НИС Кирил Тјурдењев истакао је да управо тиме појачан капацитет 20 медицинских установа у Србији.

Генерални директор компаније НИС-а Кирил Тјурдењев

„Ова, по свему изазовна, година показала нам је да имамо прави циљ и да од њега не одустајемо. Технологија је свакако веома важна, али су ипак најважнији људи, њихова стручност и посвећеност. Пре свих, то су медицинари, људи херојске снаге. Код нас, у НИС-у то су волонтери, који у сваку акцију уносе љубав и етузијазам и у заједници сви смо заједно”, рекао је Тјурдењев.

Државни секретар Министарства здравља Александар Стефоски навео је да је ова донација управо потврда њихове добре сарадње са компанијом НИС.

Државни секретар Министарства здравља Александар Стефоски

„Знамо да су квалитетна санитетска возила, мини болнице од великог значаја за пружање правовремене помоћи сваком нашем грађанину, а адекватна медицинска услуга и правовремена  помоћ мери се секундама. У складу са тим,  Министарство здравља је у протеклом периоду преко 200 санитетских возила набавило за потребе свих установа на територији РС. Препознали смо значај и правилно распоређивање за све како у удаљеним поставама тако и у већим градовима”, казао је Стефоски додајући да за континуирано унапређење здравственог система су увек добродошле компаније попут НИС-а  

Иначе, истовремено запослени НИС-а, чланови компанијског Клуба волонтера, организовали су акцију улепшавања простора Службе за здравствену заштиту деце, Саветовалишта за здраву децу  и сређивања простора око Дома здравља.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nis dom zdravlja cacak sanitet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.441.342 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)