Српске кнедлe са шљивама освајају инострано тржиште 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Српске кнедлe са шљивама освајају инострано тржиште
Trenutno na sajtu: 408       |       Podeli:
18.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Прерађивачка индустрија један је од најважнијих фактора за развој пољопривреде
Фото: РИНА

у Србији. Да су бенефити вишеструко већи, ако на инострано тржиште извезете готов производ, а не сировину потврдио је и ресорни министар Бранислав Недимовић.

„Поента је да се искористи оно што су нам Бог и мајка природа дали. Да не извозимо кукуруз камионима и воће у сировом стању. Прерадом и синергијом неколико компонената добијамо финални производ који је конкуретан како на европском тако и на светском тржишту, а зарада је и до три пута на тај начин већа“, изјавио је Недимовић за РИНУ.

Приликом посете Чачку обишао је компанију „Мока“ која је осмислила јединствен производ, у ком су се спојили српска традиција и иновативност.

„Они су пласирали кнедле са шљивама, по старој српској рецептури уз домаће сировине. За само пар минута имате готов специјалитет и то је оно што страни купци траже. То је на неки начин револуција у прехрамбеној индустрији. Неопхдоно је и да наши произвођачи буду конкурентни на страном тржишту, стога Влада РС подстиче улагања у модернизацију технологије, куповину и набавку савремене опреме“, каже Недимовић.

Чачанска компанија је најбољи пример колико је важно улагати у опрему, јер је након набавке нових машина дуплирала производњу. Од 10.000 тона, сада се очекује повећање капацитета на 20.000 тона. На месечном нивоу производи чак 500 тона кнедли, са различитим врстама пуњења и утроши око 2.000 тона воћа годишње.

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SLJIVE KNEGLE CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.434.240 посета
Тренутно на сајту: 407 посетилац(a)