У околини Чачка лумпује се до зоре, после кафане седе на улици, о корони нико не размишља 



 
У околини Чачка лумпује се до зоре, после кафане седе на улици, о корони нико не размишља
Trenutno na sajtu: 612       |       Podeli:
24.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Корона вирус ограничио је рад угоститељских објеката и ноћних клубова, па се власници
Фото: РИНА

довијају како знају и умеју. Многи од њих ипак су пронашли алтернативна решења, па журке трају од раних вечерњих сати па до сат времена испред поноћи, када се врата закључавају. Грађани жељни добре забаве и провода, увек пронађу неки начин, па су се из центра града пребацили у сеоске кафане јер је контрола ту доста слабија.

"Свако вече чује се гласна музика, виђамо певачице по столовима. Синоћ смо имали ситуацију да четворица момака седе на сред улице и настављају са конзумацијом пића и то на јако непрегледној и прометној деоници пута, на којој је пре пар вечери погинуо наш комшија, а и претходних година живот је изгубило неколико људи“, казао је за РИНУ један Чачанин који живи поред угоститељског објекта на периферији.

фото: РИНА

Чачак је од почетка јуна једно од жаришта корона вируса, а томе је највише допринело и неодговорно понашање грађана. Са сеоских забава у болницу је стигао велики број заражених, а поједини су имали тешку клиничку слику и изгубили битку са опаким вирусом.

„Сваки дан нам говоре будите одговорни, носите маске, а ми који то радимо испадамо као да нисмо нормални, јер се неки људи понашају као да се ништа не дешава. А онда, кад им неко умре кажу - ово је страшно, нисмо све ово схватили озбиљно. Људи уозбиљите се док још имате времена. У нашем насељу, жена  је радила у продавници све док јој није стигао позитиван тест, могли смо сви да се заразимо“, прича један Чачанин.

Ванредно стање у Чачку траје већ неколико седмица, а да ли ће бити смањен број заражених зависи само и искључиво од  самих грађана и њиховог осећаја одговорности за своје, али и за здравље њихових најближих.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak kafane zurke bahatost korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.154.402 посета
Тренутно на сајту: 613 посетилац(a)