Потписан уговор за нови пројекат Канцеларије за младе у Ивањици 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Потписан уговор за нови пројекат Канцеларије за младе у Ивањици
Trenutno na sajtu: 476       |       Podeli:
20.08.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица - У просторијама Министарства омладине и спорта Републике Србије, на Међународни дан младих,

свечано је потписан уговор о реализацији новог пројекта „Унапређење рада Каријерног центра за усмеравање и запошљавање младих општине Ивањица“, који је Канцеларији за младе општине Ивањица одобрен на конкурсу код поменутог Министарства. Уговори су потписани у присуству министра омладине и спорта, Вање Удовичића, градоначелника и председника општина, координатора канцеларија за младе, као и представника удружења младих и удружења за младе којима су такође одобрена средства за финансирање пројеката. Укупно је одобрено 66 пројеката (7 пројеката за ЈЛС), који су финансирани са 143 милиона динара. Овим пројектима ће бити обухваћено 38.000 младих. У име општине Ивањица потписивању уговора је присуствовао координатор Канцеларије за младе општине Ивањица Иван Стаменић.

Овом приликом је Министар Удовичић изјавио: – „Имам посебну част и задовољство да Вам честитам Ваш дан, Међународни дан младих. Наша земља има чиме да се поноси, а то сте ви, највреднији ресурс и капитал, са својом енергијом, знањем и снагом. Желим да остварите снове у својој земљи и да развијате потенцијале на личну и друштвену добробит а ми ћемо наставити да награђујемо ваш труд, знање и успехе.“. Поред министра омладине и спорта на свечаном скупу су се обратили градоначелник града Зрењанина господин Јањић, начелник Савеза извиђача Србије господин Трајковић, координатор Канцеларије за младе Земун, који су се захвалили на одобреним средствима и финансирању пројеката.

Захваљујући средствима која су нам одобрена на овогодишњем конкурсу планирано је да се при Канцеларији за младе на основу спроведених анализа унапреди и даље развије одрживи програм за каријерно вођење и саветовање младих „Каријерни центар“ који ће да поспешује запошљивост и запосленост младих кроз свој план и програм рада што обухвата између осталог, стручно образовање, обуке, радне праксе, анализе потреба тржишта рада, сајам образовања а све у циљу запошљавања и самозапошљавања младих незапослених лица. Пројектом би се повећале компетенције младих, али и одговорило на потребе младих, тржишта рада. Међусекторском сарадњом желимо унапредити перспективе младих на тржишту рада и створити услове за чешће и квалитетније запошљавање младих. Каријерни центар ће створити могућност за стручно каријерно вођење, саветовање и усмеравање младих, пружање помоћи младима у избору смера и занимања, даљег образовања, омогућавање похађања радне праксе, и утицаће на повећање запослења као и усмеравање младих у програме обука и додатног образовања. Пројекат настоји да приближи услуге Каријерног центра сваком појединцу тако што би био развијен програм који укључује различите локалне актере који се баве каријерним вођењем и информисањем.Наведене активности Каријерног центра имају за циљ развијање услуга и механизама који поспешују предузетнички дух, запошљивост и запосленост младих што је у директној вези са првом области из АПНСМ (Акциони план Националне стратегије за младе РС), а то је Област запошљавање и предузетништво младих, рекао је Стаменић.

Пројекат ивањичке Канцеларије за младе је на конкурсу најбоље оцењен јер директно доприноси смањењу незапослености младе популације у Ивањици, а уједно, сам Каријерни центар је пример добре праксе и за друге општине. Из Канцеларије за младе позивају све младе наше општине да се укључе у реализацију пројекта, буду део пројекта, да узму учешће у реализацији обука и других активности на пројекту које доприносе смањењу незапослености младих. У 7 градова и општина у Србији, и ове године биће реализовани пројекти намењени запошљавању младих и подстицању омладинског предузетништва.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.772.579 посета
Тренутно на сајту: 476 посетилац(a)