Шумски пожар код Прибоја који је изазвао гром захватио је око 100 хектара земљишта и ниског растиња 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Шумски пожар код Прибоја који је изазвао гром захватио је око 100 хектара земљишта и ниског растиња
Trenutno na sajtu: 445       |       Podeli:
14.07.2021 | 0 коментар(а)



Прибој – Шумски пожар који је захватио део Црног Врха код места Јелача код Прибоја захватио је 100 хектара земљишта

и ниског растиња. Након интервенције 40 ватрогасаца ватрена стихија је стављена под контролу, а екипама из Прибоја и Пријепоља помагале су колеге из Новог Пазара и Ужица.

„Узрок пожара је гром који је запалио дрвеће. Оно што отежава рад ватрогасаца јесте јак ветар који распирује ватру. Она је сада стављена под контролу, али ако се овакве временске прилике наставе могао би поново да се прошири“, изјавио је РИНУ Борис Мрдовић начелник Штаба за ванредне ситуације у Прибоју.

У овом шумском пожару нема повређних особа, а нису угрожена ни домаћинства јер се налазе на пристојној удаљености. Под димом је и део Златибора јер се ова планина граничи са Црним Врхом.

Истовремено је дошло и да пожара у селу Рутоши, на територији општине Нове Вароши. Ситуацију додатно отежава то што гори борова шума, па велики проблем причињавају велики слојеви борових иглица и грања које се привидно угасе, а онда из њих поново букне пламен.

РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pozar nisko rastinje grom

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.338.748 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)