Радојевић: Не сме се игнорисати кршење закона у здравству 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Радојевић: Не сме се игнорисати кршење закона у здравству
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
10.09.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Председник ГрО Народне странке у Чачку Александар Радојевић на данашњој конференцији се осврнуо на кршење закона у здравству,
Председник ГрО Народне странке у Чачку Александар Радојевић, фото: РИНА

а како је навео, незакоње је данас присутно и у свим областима друштвеног живота.

„Први пример драстичног кршења закона у здравству је у чачанској болници где се по налогу директора ради нова процена ризика радних места запослених. Тако ће се новом проценом ризици смањити, радно време лекара и сестара продужити и смањити годишњи одмори а све у циљу надокнаде мањка кадра али на нелегалан начин. Управни одбор чачанске болнице по закону треба да има седам чланова. Међутим, једна колегиница је преминула а друга је запослена у тој установи по ком основу нема право да буде члан УО, а и сама је поднела оставку на то место. Тако да сада УО има пет чланова, а на поменуту седницу о процени ризика дошло је њих четворо, од којих је три гласало за предлог директора и то је усвојено. По закону, да би се та одлука усвојила било је потребно да четири члана одбора гласа за. Одлука још увек у болници није ступила на снагу али је изгласана нерегуларно. Друга незаконита ствар у овој здравственој установи је да се без расписивања конкурса за субспецијализацију доктори упућују на исте. Пре годину дана изговор је био да је потребно хитно решити питање гастроентеролога у болници па је Тања Стовраг, напуштањем ГГ `За напреднији Чачак` и преласком у СНС, добила привилегију да без конкурса то добије. После наших изнетих доказа, министар није потписао сагласност. Овог пута без било чије сагласности, одлуком директора је пребачена са радног места онколога на радно место интернисте у болници и упућена на ВМА на субспецијализацију. Конкурс није био расписан. Питање на које бисмо волели да добијемо одговор је да ли људи који су одабрани на места директора установа, од стране СНС, крше закон свесно, несвесно или у сарадњи са њима”, рекао је Радојевић.
Према његовим речима у овом систему држава је неком мајка у овом случају онима који имају много и који желе још више, а маћеха онима који имају мало и једна преживљавају.
„Народна странка указује на ово чињенице, јер не сме бити игнорисано и зато позивамо и на бојкот избора до оног тренутка док старт за све оне који живе и раде у овој држави не буде са истог места. Не може неко да крене у трку са циља и да каже ја сам победио”, казао је Радојевић.

Такође, он је додао, да су запослени лекари и медицинске сестре у Општој болници у Чачку саставили притужбу на рад директора.
„Допис је послат свим релевантним институцијама, и у њему се наводи да је противзаконито извршено запошљавање медицинских сестара које су после преведене у административне раднике и да в.д директора у болници поред те функције обавља и приватну праксу”, рекао је Радојевић.

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.498.968 посета
Тренутно на сајту: 398 посетилац(a)