Осам векова Милешева окосница туристичке промоције ТО Пријепоље 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Осам векова Милешева окосница туристичке промоције ТО Пријепоље
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
22.02.2019 | 0 коментар(а)



На 41. Међународном сајму туризма у Београду, ТО Пријепоље презентовала је своју туристичку понуду
Фото: РИНА

на штанду регије Западне Србије.

Према речима директора туристичке организације Небојше Свичевића ове године акценат је стављен на прославу 800 година манастира Милешеве.

,,Ове године обележавамо осам векова од када је направљена ова светиња, која више није само храм духовности већ представља врло битан културно-историјски споменик, који посећују све религије и народи”, истакао је Свичевић.

Директор туристичке организације наводи да манастирски комлекс располаже са великим бројем лежаја са како каже, прихватљивим ценама.

,,Цене су за наше услове веома скромне, 1000 динара је преноћиште. Надамо се да ће број од преко 200 хиљада људи који годишње посете манастир ове године и наредних да се увећа”, казао је Свичевић додајући да у Пријепољу има велики број верских објеката.

,,Пријепоље је једна врло интересантна општина, јер ми имамо објекте православне, исламске и католичке културе. Из времена Аустроугарске имамо католичку цркву, имамо објекте почев од Махмут-бегове џамије, Брахин-пашине џамије и објеката средњовековног града Милешевца. То су све историјски споменици из 14. и 15. века који осликавају тај мулти-етнички живот, који у Пријепољу датира и дан данас”, истакао је Свичевић.

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.309.401 посета
Тренутно на сајту: 472 посетилац(a)