Инфо сесија поводом јавних позива за доделу стамбених решења и мера активне инклузије припадницима рањивих друштвених група у Чачку 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Инфо сесија поводом јавних позива за доделу стамбених решења и мера активне инклузије припадницима рањивих друштвених група у Чачку
Trenutno na sajtu: 451       |       Podeli:
20.01.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - У оквиру пројекта „Не остављајући никога иза себе – адекватно становање и активно

укључивање осетљивих друштвених група у Чачку“, који спроводи Град Чачак, а који финансира Европска унија, отворена су три јавна позива за доделу помоћи у виду стамбених решења и мера активне инклузије.

Сви заинтересовани могу добити детаљније информације о јавним позивима и одговоре на питања у оквиру инфо сесије, која ће бити организована у петак, 21. јануара 2022. године, у сали скупштине Града, са почетком у 10 часова.

Јавни позиви и обрасци за пријаву могу се преузети са сајта Града или лично у просторијама Градске стамбене агенције, Пиварска 1, радним данима у периоду од 9 до 15 часова.

Информације и одговоре на питања могуће је добити у путем инфо телефона 064 5362579 у било које доба дана.

За помоћ у оквиру пројекта могу да аплицирају особе са инвалидитетом, жене жртве породичног насиља, млади којима престаје смештај у хранитељској породици или установи социјалне заштите, Роми и друго социјално угрожено становништво. Три типа стамбених решења за која ће становници Чачка, који припадају овим групама, моћи да аплицирају су додела на коришћење стана у јавној својини у згради која ће бити изграђена у оквиру пројекта у насељу Обреж, затим реконструкција, санација или адаптација приватне породичне куће или стана кроз доделу и уградњу грађевинског материјала у максималном износу око 7.000 ЕУР без ПДВ, или куповина породичне стамбене јединице на територији Чачка у максималном износу око 15.000 евра.

Сви корисници који буду изабрани за доделу стамбених решења биће укључени и у мере активне инклузије које обухватају мере запошљивости (преквалификације, обуке за покретање бизниса, и друго), мере запошљавања (грантови за покретање бизниса, запошљавање код послодавца), опремање породичног домаћинства намештајем и техником, психо-социјалну подршку и пружање социјалних услуга и правне помоћи.

Пројекат „Не остављајући никога иза себе – адекватно становање и активно укључивање осетљивих друштвених група у Чачку“ Град реализује у сарадњи са Градском стамбеном агенцијом, Центром за социјални рад Чачак, Установом за пружање услуга социјалне заштите Зрачак Чачак и удружењем грађана Иницијатива за развој и сарадњу.

Пројекат се реализује у оквиру програма „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији“ који спроводи Kанцеларија Уједињених Нација за пројектне услуге – УНОПС.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak eu za tebe info sesija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.244.929 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)