На Градском тргу 27. септембра одржаће се други чачански полумаратон 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
На Градском тргу 27. септембра одржаће се други чачански полумаратон
Trenutno na sajtu: 335       |       Podeli:
17.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Други Чачански полумаратон, на коме због епидемиолошке ситуације може учествовати само 500 такмичара, одржаће се 27. септембра са почетком у 9:00 часова.
Фото: ГЗС

Председница организационог одбора Снежана Илић је навела да ове године у организацији учествује  и Спортски центар који је и претходне године давао логистичку подршку самој трци.

„Савез атлетичара Србије је прописао мере које се односе на организацију оваквих догађаја, а који се одвијају изван атлетских стадиона то значи поштовање свих здраствених прописа и држање дистанце између самих учесника", рекла је Илић.

Драган Дуканац тренер АК „ЧААК”, који је један од организатора, изјавио је да ниједан полумаратон или маратон не може да се организује без подршке локалне самоуправе у месту где се одржава. Организација ове спортске манифестрације започета је по добијању одобрења свих инстутуција одговорнних за задравствену заштиту у друштву.

„Стаза ће бити кружна, старт ће бити од ресторана "Пролеће", креће улицом Господар Јовановом, затим Војводе Степе, Светог Саве, булевара Вука Караџића у оба смера, окретница ће бити код "Диса" , улази се у Немањину улицу, после тога ће се проћи Бирчаниновом улицом, улицом др Драгише Мишовић и наравно завршава се на месту старта. Промотивне трке неће бити, биће само трке на 5км, 10 км, полумаратон, такође у тим тркама такмичари ће бити пуштани по етапама, с обзиром да је ово и првенство Србије у полумаратону. Сви такмичари биће подељени у две групе, и све мере заштите ће бити употребљене", казао је Дуканац.

Ивана Илић и Огњен Николић репрезентативци Србије

Ивана Илић, униорска репрезентативка Србије, је прошлог викенда на Балканском првенству који је одржан у Инстамбулу освојила прво место на 100 метара, што је државни рекорд стар 33 године.

„ Такође сам освојила прво место у штафети са својим тимом. Ове године нисам могла наступати на 200 метара, због повреде коју сам добила приликом пада на трци од 100 метара”, рекла је Ивана Илић.

Огњен Николић репрезентативац Србије за јуниоре, наступао је на Балканском првенству за старије јуниоре при чему је први дан на 5000 метара освојио друго место.

„ Другог дана у трци на 3000 метара освојио сам прво место, чиме сам испунио норму за Европско првенство на 1500 метара, које се ове године због епидемиолошке ситуације нажалост неће одржати”, објсанио је Николић.

Део новца ићиће деци у хуманитарне сврхе, такође ће на Тргу бити постављене кутије за хуманитарну помоћ. Стаза је сертификована, јасно обележена, безбедна. Обезбеђиваће је полиција, лиценцирано обезбеђење, редари, волонтери, такође и атлетске судије и пратећа возила хитне помоћи.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak polumaraton gradski trg

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.519.160 посета
Тренутно на сајту: 336 посетилац(a)