Ужице реализује акцију пошумљавања триторије са 23.000 нових садница црног бора и белог јасена 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ужице реализује акцију пошумљавања триторије са 23.000 нових садница црног бора и белог јасена
Trenutno na sajtu: 852       |       Podeli:
09.11.2020 | 0 коментар(а)



Ужице – У сарадњи са Министарством за заштиту животне средине Град Ужице реализује акцију пошумљавања
„Удахнимо живот природи”, Фото: РИНА

„Удахнимо живот природи“, а ове године биће засађено 23. 000 садница на територији града, односно биће пошумљено 9,22 ha кроз два пројекта: један пројекат се односи на санацију деградираних површина и голети и други на формирање ветрозаштитних појасева.

„Пошумљавање се врши на пет парцела од којих је највећа у Крчагову на локацији око нове цркве, затим пошумљава се једна парцела у Љубањама, две парцеле које се налазе између Градске плаже и магистралног пута, на локалитету Мало Забучје, и једна у близини депоније Дубоко. Вредност ових радова је око 3 милиона динара од којих 2,1 суфинансира Министарство за заштиту животне средине“, рекао је Иван Станисављевића, члан Градског већа Града Ужица.

За врсту садница за пошумљавање изабрани црни бор и бели јасен. Бор ће бити засађен на парцелама у Крчагову, Љубањама и на две парцеле у близини плаже, док ће на парцели на локацији у близини депоније Дубоко бити засађен јасен.

 

Иван Станисављевић, члан Градског већа за животну средину

„Поред свих других мера које Град Ужице спроводи у циљу побољшања квалитета ваздуха, од субвенционисања мера енергестке ефикасности индивидуалних домаћинстава и објеката колективног становања, затим конверзије јавних котларница са мазута на гас или пелет, поделе садница у оквиру акције „16000 стабала за 16000 ложишта“, пошумљавање је једна од најефикаснијих мера за дуготрајно побољшање квалитета ваздуха у нашем граду“ – рекао је Станисављевић.

 

Током претходне године Ужице је реализовало пројекат пошумљавања 5,2 ha на територији ширег центра града, а реализацијом овогодишњег пројекта укупна пошумљена површина око 14,5 ha што Ужице сврстава међу локалне самоуправе које су подигле највише засада у овом периоду.

„Град ће настојати да пронађе још јавних површина погодних за пошумљавање како би и наредних година наставили са реализацијом овог пројекта у сарадњи са ресорним министарством“, закључио је Станисављевић.

РИНА/ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Akcija posumlavana Uzica Udahnimo zivot prirodi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.018.317 посета
Тренутно на сајту: 852 посетилац(a)