Коштунићи одсечени од дела општине Горњи Милановац 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Коштунићи одсечени од дела општине Горњи Милановац
Trenutno na sajtu: 638       |       Podeli:
30.07.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Мештани села Коштунићи ових дана се сусрећу са бројним проблемима. Може се рећи да је

прво еко село у Србији буквално одсећено од света услед урушавања моста који се налази на уласку у Варошицу из правца Теочина и Равне Горе. Тим поводом се огласио Одборник у Скупштини општине Горњи Милановац Бошко Миловановић саопштењем које преносимо у целости.

,,Иако је општинска инспекција прошле године евидентирала недостатке у своје бележнице и наложила да се мост поправи под хитно, а ја упозоравао на овај проблем пре десетак дана (када сам тражио проглашавање ванредне ситуације услед невремена које је задесило сувоборска села и поред свих недаћа додатно погоршало стање и на мосту, а све у циљу да би се исти ефикасано и брзо поправио) нико од општинских органа није реаговао и мештани су дошли у ситуацију да не могу својим возилима никуд даље од својих огњишта, а да не говоримо о многобројним туристима који навраћају у посету комплексима ,,Анђелија Мишић’’ и ,,Момчило Чековић’’.

Такође, црква, школа и продавница се налазе у зони неприступачној возилима јер је, вероватно, саобраћајна полиција на уласку у Варошицу поставила знак о забрани саобраћаја у оба смера.

Аутобус је јутрос престао да превози путнике према Горњем Милановцу и мештани се питају до када ће трајати све ово, јер добро знамо да се санација једног моста не може решити преко ноћи.

Како ли ће ученици за месечак дана стизати до својих школских клупа?
Многи ће рећи да за један део Коштунића постоји алтернативни пут преко Леушића, али је питање дана када ће и та деоница доћи у сличну ситуацију јер је на регионалном путу Г. Милановац-Пожега ћуприја у Јевтовићима на издисају, а одрон на пар километара од центра Коштунића ка хладњачи ,,Југоимпорт’’ заузима све већи део друма.

Ових дана може се прочитати у медијима да у општини Горњи Милановац тече мед и млеко, да ће се асфалтирати путеви до сваке куће итд.

Господо, нису све улице и сеоски друмови као што је улица кнеза Александра којом се најчешће крећете, а памти се и за чије време је она реконструисана“, наводи се у саопштењу.

Одборник у СО Г.Милановац, Бошко Миловановић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.951.990 посета
Тренутно на сајту: 638 посетилац(a)