Прибој лидер у привлачењу инвестиција у западној Србији 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Прибој лидер у привлачењу инвестиција у западној Србији
Trenutno na sajtu: 373       |       Podeli:
05.05.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Прибојски Фап за Војску Србије произвео је девет нових камиона,



а обим набавке у односу на прошлу годину увећан је два пута. У граду на Лиму активно се ради на инфраструктурним пројектима , а почела је изградња нове фабрике за прозводњу аумтомобиљских делова.

Само у Слободној зони у Прибоју послује осам компанија које запошљавају преко 500 радника. Нови пројекти у граду на Лиму обећавају нова радна места,сматра Лазар Рвовић, председник општине Прибој.

"Изградња фабрике после 40 година која ће запослити 400 радника , интезивни радови на хотелју са четири звездице, све су то инвестиције које реализујемо. У наредном периоду очекују нас озбиљни инфраструктурни пројекти на 35 путних праваца, уређење старог Прибоја, пуштање у рад Старт ап центра", додао је Рвовић.

 Прибојски гигант вратио се на велика врата захваљући помоћи државе која је производњу усмерила ка домаћој наменској индустрији.Девет возила из Фапа, за потребе војске Србије,упркос ванредном стању, испоручена су на време.

Ранко Вуковић,генерални директор ФАП сматра да је потез државе када се определила да ојача Фап и усмери ка наменској индустрији био одличан.

 Два ипо милиона евра, држава је уложила у прибојски Фап који ни у условима ванредног стања није поклекао већ показао да држава мозе да се ослони на сопствене снаге.

 Крсто Јањушевић, народни посланик каже да је производња Фапа и у ванредним условима доказала оправданост улагања јер ова компанија данас са Војском Србије има уговорених послова у вредности од пет милиона евра.

 Војска Србије ове године дуплирала је обим набавке од „ФАП Корпорације“ и ове године је наручила и платила 744 милиона динара за различита возила, од камиона до потпуно нових платформи контејнерског типа и модернизације БОВ-а, рекао је  министар одбране Александар Вулин.

 „Он је стратешко предузеће, али важније од свега је да војска увек, на првом месту, купује оно што сами производимо и на тај начин чувамо технологију, људе и места у којим одбрамбена индустрија послује“, рекао је Вулин.

Компанија ФАП уз поштовање мера није прекидала производњу за време ванредног стања, констатовано је данас.

Осим стандардне производње камиона ФАП је добио значајну улогу као интегратор сложених борбених система, пре свега на модернизацији борбеног оклопног возила БОВ, где он као финалиста интегрише напоре ширег спектра предузећа одбрамбене индустрије“, рекао је Вулин.

Покретањем Слободне зоне и оживљавањем Фапа уз помоћ државе, Прибој је постао лидер у привлачењу инвестиција у области индустријске производње у Златиборском округу.

Прилог емитован у Дневнику РТВ:

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GRAD NA LIMU PRIBOJ FABRIKA HOTEL NOVA RADNA MESTA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.321 посета
Тренутно на сајту: 374 посетилац(a)