Подвиг ужичких ватрогасаца - спасилаца: Осам сати висили са литице, извукли тело настрадалог мушкарца и спасили тројицу каскадера 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Подвиг ужичких ватрогасаца - спасилаца: Осам сати висили са литице, извукли тело настрадалог мушкарца и спасили тројицу каскадера
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
16.07.2022 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Тело сценског реквизитера Владимира Миливојева, који је настрадао када је пао у провалију на Тари,



извучено је након изузетно захтевне акције тима за спасавање Ватрогасне јединице из Ужица и ренџера Националног парка Тара. После скоро девет сати, проведених на литици високој 1100 метара, успели су да извуку тело настрадалог човека, али и да од сигурне смрти спасу тројицу мушкараца који су несмотрено кренули у потрагу за настрадалим колегом.


Тамо где обичан човек не подмеће ни ногу ватрогасци-спасиоци стављају своје главе и то је део њиховог посла. Интервенција на Тари била је једна од најзахтевнијих у каријерама искусних спасилаца из Ужица.
„Читава интервенција трајала је осам сати и самим тим можете да закључите да је веома захтевно, ризично и опасно”, рекао је Иван Бачетић, командир Ватрогасно - спасилачког батаљона из Ужица.

Када су кренули на интервенцију ови људи знали су да је њихов задатак извлачење теле настрадалог В. М. из амбиса подно видиковца Бањска стена, а онда су добили информацију да су још три живота угрожена.
„Акценат је био на спасавању та три лица, а на неких 300 метара смо пронашли и тело настрадалог. Пошто је ситуација таква да је неприступачан и стрм терен ге не може да се ради без ужади одлучили смо се на спуштању према језеру Перућац”, казао је Бечетић.

Овако сурова природа показала се у свој својој непредвидивости, јер је у сред акције дошло до одрона огромне стене.
„Свако кретање на том ужету уз такозвану сипу где се отиска камен и тако смо дошли у ситуацију да је један камен поприличне величине се отиснуо и на срећу није погодио нас али нам је оштетио део опреме”, рекао је Бечетић.

Ово није први пут да се на овом терену десе трагични исходи а најчешћи узрок су несмотрена фотографисања.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.825.482 посета
Тренутно на сајту: 462 посетилац(a)