Атомска Бања Горња Трепча успешно одолева корони 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Атомска Бања Горња Трепча успешно одолева корони
Trenutno na sajtu: 392       |       Podeli:
19.02.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - У прошлој години, захваљујући Министарству туризма, бесплатне ваучере за одмор у Атомској Бањи искористило је 3,000 гостију.



Ове године, очекује се да тај број буде удвостручен. Судећи по броју до сада резервисаних места, прошлогодишњи рекорд од скоро 100,000 ноћења, могао би да буде премашен.

На месту где почива мултипла склероза и изворима цезијумске и литијумске воде у Атомској Бањи Горња Трепча, многи проналазе еликсир и обнову здравља.

Весна Станишић, фото: ГЗС

Нишлијка Весна Станишић, већ две деценије болује од мултипле склерозе и како каже после сваког боравка овде, кући се враћа препорођена.

Пооштрене епидемилошке мере током пандемије корона вируса, нису зауставиле рехабилитацију реуматолошких и неуролошких пацијената. Оболели од неуролошких болести, по препоруци, већином у бању долазе два пута годишње по 21 дан.

Лидија Обрадовић Бурсаћ, директорка Специјална болнице Атомска Бања, фото: ГЗС

„Родбина која доводи пацијента овде, не може улазити у наше објекте, само они, који ће остати са њима и бити физички пратилац, који пролазе кроз све мере, као што пролазе и пацијенти, могу остати ту. И то долазе два пута годишње, да би се постигао прави ефекат рехабилитације и да би они поправили своје функционално стање, због чега овде у суштини и долазе”, објаснила је Лидија Обрадовић Бурсаћ, директорка Специјална болнице Атомска Бања.

У претходној години у Атомској Бањи, остварено је 95 000 ноћења, са 8,000 гостију, а само у фебруару ове године, та бројка достиже 2,600.

Ненад Младеновић, директор маркетинга Атомска Бања, фото: ГЗС

„Очекујемо да март премаши те цифре, зато што у марту отварамо и објекат стационар, радимо малте не са пуним капацитетима као у високој сезони”, закључио је Ненад Младеновић, директор маркетинга Атомска Бања.

Судећи по броју тренутних резервација, ова бања ће и ове године забележити рекордну посећеност, пре свега домаћих гостију.

Прилози емитовани на телевизијама РТВ и Б92, можете погледати, овде:

Прилог о Атомској бањи емитован на Б92, можете погледати, овде:

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


trepca banja atomska banja kapaciteti korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.256.905 посета
Тренутно на сајту: 393 посетилац(a)