Прво искључе струју, па ваде бакар: Нова мета лопова – трафостанице 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Прво искључе струју, па ваде бакар: Нова мета лопова – трафостанице
Trenutno na sajtu: 547       |       Podeli:
18.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Судија за претходни поступак Основног суда у Чачку одредио је притвор од 30 дана Топлици Анђелковићу (38) из Вранова код Смедерева,
Струјна постројења у Љубићу, фото: РИНА

док су Н. А. из Београда, Д. П. из Смедерева и М. П. из Добановаца, после полицијског задржавања и саслушања, пуштени на слободу. Сви су пред тужиоцем признали кривично дело које им се ставља на терет, тешку крађу у саизвршилаштву, тако што су оробили трафостанице чачанских предузећа односећи бакарне делове.

 

Против петог осумњиченог, В. Ш. из Чачка, о предлогу за одређивање притвора биће одлучено посебним решењем, јер је у бекству.

 

Овој петорици ставља се на терет да су у ноћи између 9. и 10. децембра извршили кривично дело на штету компаније „Слобода” и то у погону „Ковачница” у Булевару Танаска Рајића у насељу Љубић, а да су на истом месту то дело већ извршили ноћу између 21. и 22. новембра. Поред тога, Анђелковић, Д. П. и НН лице за које је оперативним радом утврђено да је реч о Д. Б. из Чачка које је вишеструки повратник у вршењу кривичних дела против имовине, терете се за тешку крађу на штету ЈКП „Водовод”, ноћу између 23. и 24. новембра.

 

Струјна постројења у Љубићу, фото: РИНА

У решењу судије за претходни поступак, Мирослава Алемпијевића, наводи се:

Код свих ових кривичних дела уочава се сличан начин извршења. Осумњичени Анђелковић и В. Ш. користе подесан алат за савлађивање препрека, искључују струју у објектима и демонтирају трафостанице и бакарне инсталације, док други окривљени чувају стражу и управљају возилима којима сви беже.

 

Инжењери електро струке кажу нам да су мета крадљиваца бакарне спојнице у станицама, негде су то шине дужине од три или четири метра, профила 10х80 милиметара. На тржишту секундарних сировина бакар се, зависно од класе, плаћа од 420 до 500 динара по килограму, што значи да крадљивци за стотину килограма најбољег бакра могу добити тек 400 евра.

Сви осумњичени бранили су се пред тужиоцем да немају од чега да живе, или издржавају болесне укућане.

 

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kradja lopovi bakar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.265.808 посета
Тренутно на сајту: 547 посетилац(a)