Двери: Оно што говори и ради Драгољуб Мићуновић је увреда за све праве демократе 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Двери: Оно што говори и ради Драгољуб Мићуновић је увреда за све праве демократе
Trenutno na sajtu: 485       |       Podeli:
20.01.2020 | 0 коментар(а)



Уверени смо да је став Демократске странке (ДС) оно што износи Зоран Лутовац као председник

ДС и глас апсолутне вечине чланова, док је увреда за све праве демократе оно што говори и ради Драгољуб Мићуновић против одлука руководећих органа странке и демократске воље већине, оценио је данас покрет Двери.

Сматрамо недопустивим да одређени народни посланици ДС свакога дана у режимским медијима говоре супротно политици своје странке и нападају колеге из Савеза за Србију и идеју бојкота избора, наведено је у саопштењу Двери.

Ако се не слажу са бојкотом избора, нико им не брани да на изборе изађу, истиче покрет Двери, наводећи да имају веома коректну сарадњу са ДС од када је на њено чело дошло ново руководство оличено у Зорану Лутовцу и Драгани Ракић.

Нисмо и нећемо реаговати када су Двери предмет напада и клевета из пораженог крила ДС, које више нема никакву подршку ни у самој ДС, већ постоји искључиво у Вучићевим таблоидима. Реаговали смо и реаговаћемо када је у питању напад на Савез за Србију и бојкот избора као једини начин да дођемо до слободних и поштених избора, додаје се у саопштењу Двери.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац оценио је раније на Твитеру да је лидер Двери Бошко Обрадовић, вређањем председника Политичког савета ДС Драгољуба Мићуновића, увредио све демократе.

Обрадовић је, такође на Твитеру, претходно оштро критиковао Мићуновића написавши: „Да ли је могуће: од комунисте, јахања попова и Голог отока, преко лажног дисидента и договора са Милошевићем, до вечног користољубља лажног патријарха демократије и дила са Вучићем. Најбоље да коначно сам изађе на изборе да видимо колику то подршку има“.

Уз тај твит, Обрадовић је поделио интервју једног од оснивача ДС Драгољуба Мићуновића који је за „Блиц“ изјавио да је бојкот избора бесмислен, пасиван и опасан.

„Бојкот би могао да има смисла кад 50 одсто бирача не би изашло на те изборе“, указао је Мићуновић и напоменуо да је власт „пољуљана“ бројним аферама, али да неће пасти сама од себе, уколико је неко не гурне.

После Обрадовићевог твита, огласили су се и посланици ДС Балша Божовић и Александра Јерков који су затражили хитну реакцију своје странке и преиспитивање учешћа те странке у Савезу за Србију.

Трифуновић: Срамно поступање Обрадовића према Мићуновићу

Председник Покрета слободних грађана Сергеј (ПСГ) Трифуновић оценио је данас да је срамна изјава лидера Двери Бошка Обрадовића о Драгољубу Мићуновићу.

Председник ПСГ Сергеј Трифуновић, фото: принтскрин

Мислим да је то контра ономе што је Бошко Обрадовић, позивајући се на Волтера, рекао – „не слажем се са тобом, али ћу бранити до смрти твоје право да мишљење износиш“, оценио је Трифуновић на конференцији за новинаре.

„Бошко је поступио супротно томе, тако да то мислим да је чак и срамно, имајући у виду да је у питању Драгољуб Мићуновић, који има 87 година и један је од…“, рекао је Трифуновић, а потом застао, додајући како „не жели да објашњава личност Драгољуба Мићуновића“.

 

 

ФоНет / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Bosko Obradovic Dragoljub Micunovic Dveri Zoran Lutovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.165.916 посета
Тренутно на сајту: 485 посетилац(a)