СДПС и СДА не подржавају заједничку листу Бошњака на предстојећим изборима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
СДПС и СДА не подржавају заједничку листу Бошњака на предстојећим изборима
Trenutno na sajtu: 521       |       Podeli:
30.01.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље, Прибој, Нова Варош, Нови Пазар – Позив председника Странке правде и помирења

Муамера Зукорлића да сви Бошњаци наступе на једној листи на парламентарним изборима на пролеће, није, барем засад, наишао на зелено светло у СДПС Расима Љајића и СДА Сулејмана Угљанина.

Док Љајић поручује да су разговори о коалицији са Српском напредном странком у току, из СДА стижу поруке да прво треба урадити анализу да ли уопште учествовати у изборној трци.

"Док водимо преговоре са садашњим партнерима око заједничког наступа за предстојеће изборе било би некоректно да паралелно разговарамо са било ким другим. Тек ако преговори пропадну, онда ће СДПС одлучивати о томе да ли ће изаћи самостално или у некој колони", истакао је Љајић за “Новости”.

Посланик СДПС Муамер Бачевац изјавио је да очекују позитиван исход разговора о заједничком наступу са СНС:

"У добром тону смо започели разговоре са СНС о наставку, до сада, конкретне и квалитетне сарадње, они иду у добром правцу и надамо се наставку сарадње на задовољство свих грађана".

Посланик СДА Енис Имамовић рекао је да дијалог о евентуалном изласку на изборе треба да се води у оквирима Бошњачког националног већа, а да је минимум за учешће прихватање такозване платформе о специјалном статусу Санџака. Она предвиђа да се “Санџак дефинише као посебна изборна јединица из које се бира најмање 20 посланика”.

"Зукорлић је, као део Вучићеве камариле, упорно одбијао да се на свим претходним изборима формирају јединствена бошњачка листа и клуб, а бошњачке гласове је користио за личну привилегију и трговину у Београду и блаћење бошњачких политичких лидера", рекао је Имамовић.

Зукорлић је, иначе, у позиву бошњачким партијама рекао да би заједничким наступом показали политичку зрелост, одговорност, снагу и способност да личне, партијске и партикуларне интересе ставе по страни.

Превазиђене размирице

Бошњачке партије имале су многобројне размирице. Ипак, у Бошњачком националном већу су их делимично превазишли, па удружену већину чине Угљанинова СДА са највише представника и чланови листе “Вакат је”, који имају подршку Љајићеве странке. Зукорлићеви су у опозицији.

 

Новости / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sdps sda spp ljajic ugljanjin zukorlic lista bosnjaci izbori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.191.536 посета
Тренутно на сајту: 522 посетилац(a)