Лучани: СНС, СПС и НС осуђују и оцењују штетним изјаве председнице општине Весне Стамболић 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Лучани: СНС, СПС и НС осуђују и оцењују штетним изјаве председнице општине Весне Стамболић
Trenutno na sajtu: 429       |       Podeli:
24.01.2018 | 0 коментар(а)



Лучани - Коалиција, коју у општини Лучани чине СНС, СПС и НС, осуђује понашање и одбацује као скандалозне, непримерене, нетачне и увредљиве изјаве Весне Стамболић,

председнице општине Лучани, којима вређа достојанство одборника и начин на који се супроставља одлукама које доноси скупштина општине Лучани, наводи се у саопштењу владајуће коалиције у Лучанима које чине ове три странке.

Саопштење преносимо у целости:

,,По закону, скупштина општине је највиши орган општине који врши основне функције локалне власти утврђене Уставом Републике Србије, Законом о локланој самоуправи и Статутом општине Лучани. Скупштину чине одборници које грађани бирају на непосредним изборима тајним гласањем. Она одлучује ако седници присуствује већина од укупног броја одборника, одлуке се доносе већином гласова присутних одборника а о доношењу буџета већином гласова од укупног броја одборника.
За Одлуку о буџету за 2018.годину гласало је 35 од укупно 43 присутна одборника, односно сви присутни одборници владајуће скупштинске већине коју у овој општини чине СНС, НС и СПС. И она се мора поштовати свидело се то председнику општине или не.

Због тога, оцењујемо као скандалозне, осуђујемо и одбацујемо, изјаве Весне Стамболић, да она неће извршити Одлуку о буџету у делу усвојених амадмана који се односе на програмски део буџета иако су одборници оценили да су за грађане приоритетне. Посебно осуђујемо и самтрамо непримереним и непристојним њен наступ у емисији „Под правим углом“ ТВ Телемарк Чачак, којим вређа достојанство не само првог потписника амадмана већ и скупштине и сваког њеног одборника, посебно групе од 29 одборника подносиоца амадмана владајуће СНС, СПС и НС.

Весна Стамболић је одмах након њеног избора заборавила да је управо њиховим гласовима постала председник општинр и управо је она највећи кривац што нацрт и предлог одлуке о буџету нису дошли пред одборнике на време, нити је било јавне расправе како је прописано законом. Ставила је себе изнад скупштине иако за то нема упориште у закону нити наше политичко овлашћење.
Иза поднетих амадмана не стоји први потписник, појединац, већ свих 29 одборника и колиција.

Наше залагање да се приоритетно реши питање реконструкције цевовода Лучани – Пухово због катастрофалног стања, сталних прекида и проблема у водоснабдевању две трећине становништва општине Лучани, да се најлошији путеви у општини доведу у нормално стање и недовршене инвестиције ставе у функцију, а при томе смо подржали све предложене пројекте, је поздрављено од огромне већине грађана. Осим тога, за такву одлуку су гласали сви одборници власти, што је уобичајено за буџет, без обзира на ком делу територије општине живе.
Не желимо посебно да коментаришемо речено у наведеној емисији, осим да то не приличи носиоцу јавне функције каква је председник општине. Изречено је много неистина, злонамерно, због чега ће мо санкционисати свачији будући јавни наступ у којем се износе лажи на рачун било гог грађанина и вређа његово достојанство од стране било ког функционера који врше власт у име владајуће коалиције у општини Лучани. Наш став да мандат приведемо крају и без кадровских промена у извршној власти може бити и другачији и нећемо ником дозволити да то злоупотребљава.
Скуппштина општине, у складу са законом, између осталог, доноси буџет општине, програм развоја, акт о јавном задуживању општине и бира и разрешава председника општине.

Свако ко није способан да обавља функцију на којој се налази или то неће да чини на ваљан начин нека се са ње сам повуче, у противном зна се шта му следује.
Свима који на било који начин покушавају да уруше углед владајућих странака у општини Лучани, интегритет и достојанство њихових представника, поручујемо да је то само још један пуцањ у празно и да им то никада нећемо дозволити.
Представници изборних листи владајуће коалиције у општини Лучани обавештавају јавност да су све време заједничког рада имали коректну међусобну комуникацију и сарадњу, да се у јавности повремено непотребно ствара другачији утисак притисака и мешања у локлану организацију и одлуке наших страначких органа, те да постоји расположење да се добра заједничка сарадња на локалном нивоу настави и након редовних локланих избора."

Српска напредна странка
Социјалистичка партија Србије
Нова Србија




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.286.361 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)