С ким ће Вучић разговарати, а с ким неће 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
С ким ће Вучић разговарати, а с ким неће
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
26.03.2019 | 0 коментар(а)



Лидер СНС Александар Вучић изјавио је да је од Председништва странке добио једногласну подршку

да нема никаквих разговора са Обрадовићем, Ђиласом и Јеремићем, Вучић је додао да је добио подршку да разговора с коалиционим партнерима о датуму ванредних парламентарних избора.

Вучић је рекао да нема разговора са Бошком Обрадовићем, Драганом Ђиласом и Вуком Јеремићем не зато што се ’’плаши’’ да с њима разговара, већ зато што, како је нагласио, нема разговора са онима који најављују да ће неког да блокирају или зауставе.

’’То је код нас постало нормално, они су нас довели до тога својим насилничким понашањем. Када нокатуирате новинарке, а део политичке јавности ћути на то, онда се поставља питање шта је следеће’’, рекао је Вучић новинарима у седишту СНС-а након седнице Председништва те странке.

Додао је да су Ђилас, Обрадовић и Јеремић дошли на идеју да блокирају заменика градоначелника Горана Весића и нагласио да такве ствари нису радили ни ’’СА одреди у Хитлерово време’’, као и да је то најгори фашистички терор.

’’Знате ли да је то урадио било ко негде у свету? Ко си ти да упадаш у неке институције и говориш шта ће неко да ради?’’, питао је Вучић оценивши да грађани Србије не желе такве фашистичке методе.

’’Ми смо миром, на напристојнији и најприсебнији начин одговарали на све те провокације, а њима се жури, знају да их народ неће и да никад неће освојити власт. Жури им се због тројице тајкуна чији су интереси угрожени, жури им се и због пресуда и оптужница, а и зато што виде да у каси има много новца и жури им се да је опљачкају, па више не бирају средства’’, оценио је Вучић.

Како је рекао, пред СНС је период представљања резултата и свега што је направљено, али и критика онога што није добро урађено, као и планова за будућност.

’’Па нека народ и грађани изаберу шта желе’’, казао је Вучић и подсетио на ауторски текст у једном дневном листу у којем је написао да појединци треба да се ускоро спреме за истину која ће бити политички веома болна.

’’Али не у физичком, већ у политичком смислу. Ми нисмо силеџије као они, не тучемо новинаре, не упадамо по институцијама’’, нагласио је Вучић и додао да ће грађани моћи да виде како изгледају демократски скупови, као и како изгледа када се броје гласачки листићи.

’’Ми смо спремни, не само да имате више људи на сваком бирачком месту, већ да им понудимо, пошто имају јединствени бирачки списак, да уважимо све примедбе. Нека убаце и избаце кога хоће, све може, да не би причали глупости како је гласао неко ко има 150 година, а да њихови контролори не виде да неко има толико година. Али то су приче за малу децу’’, рекао је Вучић.

Он је додао и да је од Председништва СНС-а овлашћен да почне разговоре с коалиционим партнерима о датуму за одржавање евентуалних ванредних избора, као и око тога ’’на који начин да припреме и реализују планове за будућност Србије".

Тражио сам од свих у СНС-у да не учествују и да не буду увучени у жрвањ лудила и насиља у који нас уводе поједини лидери бившег режима предвођени фашистом Бошком Обрадовићем, изјавио је председник Србије и СНС-а Александар Вучић, после седнице Председништва странке.

Вучић је казао да се СНС снажно позиционирала на политичкој сцени Србије упркос тешкој ситуацији и у региону и у самој земљи, и пренео да је од чланова Председништва затражио да позиција СНС мора да буде најодговорнија и најозбиљнија.

Додао је да су то сви прихватили.

"И да не смемо да уђемо у жрвањ лудила и насиља у који нас уводе поједини лидери бившег режима предвођени фашистом Бошком Обрадовићем. Тај начин комуникације не смемо да прихватимо како не би ушли у спиралу насиља. Тражио сам од свих у СНС да у томе не учествују", рекао је Вучић.

Истакао је да скупови опозиције нису демократски, већ насилни и замолио људе који мисле другачије да не учествују у насиљу и да не чине противзаконите ствари.

Вучић је нагласио да грађани не треба да слушају ни фашисту Обрадовића, нити Драгана Ђиласа и Вука Јеремића, јер ће их само увући у проблеме.

"Државу нећете освојити тако што ћете унети тестеру у РТС. То можете само на гласачком листићу и нигде више и никако другачије", подвукао је Вучић.

Поновио је да је држава дозволила све - и противзаконите скупове и непријављене шетње, али да једино не може да дозволи пребијање и насиље.

"Они свакодневно то нуде и зато наша понуда мора да буде другачија. Понуда СНС-а мора да буде план и програм, шта ћемо још да мењамо, колики ћемо новац да уложимо у сфери културе, како да олакшамо приватним предузетницма с порезима, да помогнемо пољопривредницима. Спремни да гледамо како да решавамо проблеме грађана", рекао је Вучић.

Председник је поновио да у Србији неће бити дозвољен фашизам.

Подсетио је да је он водио демонстрације док је био у опозицији, а Борис Тадић био председник, али да тада нико није прескочио ограду, јер је срамота да се неко тако понаша.

"Неће грађани те фашистичке методе. Ми смо миром, на најприсебнији начин одговарали на провокације", рекао је Вучић.

Он је констатовао да лидери опозиције знају да неће никада имати народну подршку, али им се жури због "три тајкуна чији су интереси угрожени, због пресуда, оптужница и других ствари и зато што виде да у државној каси има новца, а желели би да је опљачкају, па не бирају средства".

"Они су данас скочили на патријарха, као да је не знам шта рекао... Када црквени великодостојници мени држе опело, онда су добри, а када им партријарх очински каже да нешто у тој њиховој политици није добро, онда је издајник, овакав и онакав...", казао је.

Председник је поручио да ће држава да реагује и неће да дозволи насиље и заустављање саобраћајница.

Моћи ће, каже, да зауставе саобраћајнице, таман онолико колико буде требало да их полиција похапси.

"Такво насиље и малтретирање људи неће бити дозвољено, као ни упад у институције", подвукао је председник.

Најавио је да ове недеље наставља кампању "Будућност Србије", посетом Средњобанатског округа, затим следе посете Браничевском и Јужнобачком округу, док ће кампања 19. априла бити у Београду.

"Верујем да ће то бити највећи скуп пристојне Србије у историји", рекао је Вучић.

"Они нама говоре да се спремимо за насиље 13. априла, а ми нећемо насиље, само ћемо доћи да говоримо о нашем програму и идејама 19. априла. И људи ће моћи да виде како изгледа 10.000-15.000, а како стотине хиљада људи. Јер, пристојна Србија више неће да ћути", рекао је Вучић.

Додао је да ће на скуп позвати родитеље с децом, јер насиља на том скупу неће бити.

"Верујем да ће људи у Србији желети да дају допринос напретку Србије у борби против фашизма, оличен пре свега у Обрадовићу, који прети малтретирањем људи", рекао је Вучић.

"А онда идем у Чачак. Ја немам никакав страх, моје радно место ће да буду и Ивањица, Лучани, Чачак...", рекао је Вучић.

"Када наставите протесте с тестерама, после тога нема назад, многи људи који су шетали неће то да раде. Неки ме мрзе, неки презиру, али неће са тестерашима, насилницима и онима који туку жене", нагласио је Вучић.

Опозиција то сваког дана чини како би се људи на то навикли и мислили да је то нормално и уобичајено.

"У којој земљи то неко блокирао неког човека и рекао сад нећеш да изађеш из своје куће. Проблем је када насиље угрожава животе других људи. Застрашују све људе, сада не сме нико да им се супротстави следећи, јер ће му рећи као и Весићу, ми ћемо да ти станемо испред куће и нећемо да те пустимо и сад не сме нико ништа да им каже" Пустите Весића, мене блокирајте, као што сте радили у недељу", поручио је Вучић.

Нагласио је да су организовали скуп који је непријављен, пробили ограду коју је полиција поставила на месту где не смеју да буду, забрањују слободу кретања што није у складу са Уставом и законом наше земље.

"Ко си ти да браниш другим људима да се крећу, да сте власт највећа на свету, то не сме да вам падне напамет", запитао је Вучић.

Вучић наводи да први пут опозиција бележи пад и у Београду зато што Беогађани неће насиље.

"Било их је прексиноћ 1.579 касније и нешто касније у шетњи до владе 938. Показали слику неки од њихових лидера да је као било десетине хиљада људи, и пребројали смо ту слику и било је 3.594 људи са њихиве најмоћније слике. Тај број људи се смањује зато што људи неће насиље и силеџије."

Додао је да не смеју да кажу да је неко осуђен јер је шутирао полицајца већ да су то млади дивни људи.

Пита, такође, да ли је постало то нормално да неко шутира полицајце?

Вучић је поновио да су могуће само две опције - избори или да га убију, пошто трећа опција не постоји.

"Је л’ сте хтели да неко други провали унутра и да ме убије, реците то јавно. Ми смо синоћ добили најновије теренско истраживање и два телефонска. То је толико наглашена мањина. Зар ће људи који имају пет пута мање гласова да буду власт, где то има?"

Истакао је да је честитао Горану Богдановићу када је имао свега 0,3 одсто гласова мање на изборима, "док би сада ови фашисти на мишиће да дођу на власт".

"Шта ће да буде 13. априла, је л’ сви сада да се тресу од страха, је л’ хоћете да спаљујете скупштину, РТС и Председништво? Нема ништа од тога. Свако ко буде радио противзаконито биће ухапшен", поручио је Вучић.

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


predsednik aleksandar vucic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.494.412 посета
Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)