Чачанке руше све пред собом, без конкуренције на првом међународном турниру 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Чачанке руше све пред собом, без конкуренције на првом међународном турниру
Trenutno na sajtu: 685       |       Podeli:
10.02.2020 | 0 коментар(а)



Чачак / Рековац - После неколико наступа на мањим турнирима, селекције недавно формираног

Градског женског фудбалског клуба Борац су први прави, велики испит имали 7, 8. и 9. фебруара на међународном такмичењу у малом фудбалу "Трофеј Левча" у Рековцу. Поред Чачанки, у надметању су учествовали реномирани и већ афирмисани домаћи клубови Земун, Машинац (Ниш), Мајданпек, крагујевачки Раднички и Олимпик, Напредак (Крушевац), Карађорђе (Топола), Бела Црква, Будућност из Подгорице и Економист из Никшића (Црна Гора), Добој, као представник Босне и Херцеговине и домаћи Левач.

Највећи успех играчице Борца оствариле су у конкуренцији девојчица рођених 2007. године и млађих, где нису имали достојног ривала и освојиле су прво место међу 12 екипа. Посебно убедљиве биле су у финалу, где су са 2:0 савладале ривалке из нишког Машинца.

Чачанкама је у категорији фудбалерки рођених 2005. и млађих припало друго место, пошто су у финалу поражене од одговарајуће селекције Земуна са 3:1.

Најузбудљивији и најнеизвеснији меч одиграла је екипа Борца у четвртфиналу конкуренције девојчица рођених 2003. и млађих, против Радничког из Крагујевца. Уверене у победу, Чачанке су у меч ушле опуштено, што је ривал казнио и повео са 2:0. Убрзо су играчице Борца консолидовале редове, смањиле резултат на 2:1, али и поред бројних изгледних прилика нису успеле да стигну чак ни до изједначења.

"Турнир је заиста изванредно организован и домаћини заслужују све похвале за гостопримство и услове које су обезбедили свим екипама,
За нас је ово велики догађај и сигурно да су наше младе и још неискусне девојчице имале шта да виде и науче", истиче председник ГЖФК Борац Бојан Ранчић.

Задовољство није крио ни директор клуба Марко Благојевић.

"За нас резултат апсолутно није био у првом плану, али је лепо што смо се са овог великог турнира вратили са чак два освојена пехара. Заслуге за то, поред играчица, припадају и стручном штабу на челу са првим тренером Миканом Радојичићем".

Поред успеха на турниру "Трофеј Левча", лепа вести стиже и са далеког Исланда. Наиме, Марија Радојичић, која је координатор у ГЖФК Борац из Чачка, са својим клубом Филхир из Рејкјавика освојила је тамошњу Зимску лигу, а она је проглашена за најбољу играчицу.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak rekovac fudbal turnir gzfk borac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.966.333 посета
Тренутно на сајту: 684 посетилац(a)