ПУ „Градац 97”: Децембарска награда Чачка долази у праве руке 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
ПУ „Градац 97”: Децембарска награда Чачка долази у праве руке
Trenutno na sajtu: 315       |       Podeli:
11.12.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Пословно удружење „Градац 97” доставило је медијима саопштење у којем Миленку Костићу,

 

једном од својих оснивача, честитају Децембарску награду Чачка за 2018. У том тексту наводе:

,,То чинимо и у име других предлагача из привредног живота нашег града, Регионалне привредне коморе – ОЈ Чачак, Форума привредника Чачка, Уније „Чачак 2000” и Удружења пословних жена „Надежда Петровић”.

Награда је припала правом човеку и то најбоље знамо ми који свакодневно са њим контактирамо, у послу или другим поводом. Пружио је руку, и финансијку подршку, многима од нас и правним лицима нашег краја, давао позајмице, обезбеђивао послове у Србији и иностанству. Са његове адресе отишла је помоћ болницама и другим клубовима, многим људима који су запали у здравствене неприлике”, каже се у саопштењу.

Према њиховим речима пословање Костићевих предузећа је посебна прича, јер никад нису, како кажу, била у блокади. Даље се у саопштењу наводи:

,,Ниједна његова приватизација није завршена неуспехом. „Ауто Чачак” у својим огранцима у Србији – Чачак – Београд - Нови Сад – Ниш – запошљава 800 радника који месечно, у просеку, зарађују 500 евра нето.

Ево и подсећања на почетке „Ауто Чачка”...

Миленко Костић је 7. маја 1996. године потписао пробни уговор са чешком „Шкодом” за увоз и продају аутомобила те компаније на подручју Савезне Републике Југославије, тада оковане санкцијама и притиснуте невољама сваке врсте. Уговор је био са тешким условом: ако за наредних 180 дана прода 500 „шкода”, остаће у послу.

Први шлепер дочекао је испред управе у Коњевићима код Чачка и то са трубачима, баш због тога што је доба било тешко. И до краја те године продао хиљаду аутомобила.

Обдарен нарочитим смислом за посао, понетим из завичајног Драгачева, пре четири и по године доживео је част коју никад неће заборавити.

Председник Чешке Републике, Милош Земан, који је априла 2014. допутовао у званичну посету Србији, право са аеродрома дошао је у салон „Ауто Чачка” на Новом Београду. Костић и Земан спријатељили су се пре тога, и једном приликом чешки председник примио је Чачанина у свом кабинету и послужио га чешком ракијом.

Миленко Костић, односно његова фирма „Ауто Чачак комерц“ ове године постала је генерални увозник „Ивеко“ програма. Костић је још као дечак од 12 година почео да тргује кречом, сам водећи воловску запрегу из родне Котраже у Драгачеву до 30 километара удаљеног Чачка. Затим је надничио у бродоградилишту на Корчули и чачанском предузећу „Сима Сарага”, као радник. Од 1983. био је заступник „Пансировине” на плацу у Коњевићима, где је почетком 1991. основао „Ауто Чачак”. Недавно је, рецимо, чачанској Болници поклонио апарат за лапараскопију, вредан 11,5 милиона динара. Пре тога, одлучио је да га оперишу чачански лекари, иако је могао да бира болницу у Лондону или Бриселу, а овде се разочарао кад је видео са чим доктори раде. У Болници су му казали да нови апарат кошта од 5,5 до 12 милиона динара а он, излазећи са одељења, узвратио да купе најскупљи и пошаљу му фактуру.

Све што је до сада Костић створио није дошло случајно већ је то последица вредног рада. Али, не може се без божије воље и помоћи, уме да каже он. Због тога је саградио две цркве у завичају својих родитеља, Котражи и Ртима, на очевини и мајчевини, а обе су, у доба своје владавине, порушили Турци. Из дана кад је довршавао богомољу Св. Пантелејмона (обележава се 9. августа) у Котражи, потиче и једна истинита анегдота. Градитељи, и месни поп са њима, сматрали су, пошто је доброчинитељ човек имућан и на гласу, да би требало да одвоји још нешто пара и постави громобран на куполу. Али, Костић се, са истанчаним осећајем за улагање новца, лако одбранио од додатног трошка, одговоривши им:

„Неће, ваљда, Бог да гађа у своју кућу.”

Миленку Костићу, који 15. децембра навршава 65 година живота, честитамо на свему што је постигао као најуспешнији привредник у овом делу Србије”, наводи се у саопштењу за јавност ПУ „Градац 97”.

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.378.688 посета
Тренутно на сајту: 316 посетилац(a)